Peake začala ustupovat. Vyděsila ji schůzka, která možná ani nebyla

29.12.2012 22:00

Deník Právo přináší informace o dalším pokračování vyjednávání o podpoře Nečasovy vlády. Jeho nejvýraznější osobností má nově být bývalý ministr školství a nezařazený poslanec Josef Dobeš. Ten se měl údajně ve čtvrtek sejít s několika poslanci a plánovat společný postup na podporu vlády, který by umožnil její setrvání i v případě odchodu strany LIDEM, která stále vyhrožuje demisí.

Peake začala ustupovat. Vyděsila ji schůzka, která možná ani nebyla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Podle nejmenovaného zdroje deníku Právo Josef Dobeš tvrdil, že má pro shánění poslanecké podpory mandát od prezidenta Václava Klause. Schůzky se zúčastnil i nedávno odvolaný ministr dopravy Pavel Dobeš, který se zase prokazoval podporou premiéra Nečase. Schůzky se měl zúčastnit například poslanec Radim Vysloužil, který s Karolínou Peake odešel z VV, ale do strany LIDEM nikdy nevstoupil, nebo bývalý poslanec ODS Radim Fiala.

Josef Dobeš tuto schůzku nepotvrdil ani nevyvrátil, Pavel Dobeš však popřel, že by se schůzky v tomto složení zúčastnil. „K takové schůzce nedošlo, a to ani včera, ani předtím,“ uvedl v pátek pro Právo. Radim Fiala, který nedávno vystoupil z ODS, odmítl, že by se s lidmi kolem Dobeše kdy sešel. Ostatní údajní účastníci, ani Úřad vlády a prezidentská kancelář, tuto schůzku nijak nekomentovali.  

Když se objevila informace o vznikající sněmovní platformě, rozčílilo to předsedkyni LIDEM Karolínu Peake, která začala v této souvislosti mluvit o „sněmovní galérce“. Pak začala postupně slevovat ze svého nekompromisního požadavku na demisi svých ministrů. „Jsme plni dojmů z předvánočních událostí a považuji za vhodné, aby se sešlo předsednictvo strany a klub předtím, než bude opozice vyvolávat hlasování o nedůvěře vládě,“ uvedla Karolína Peake. Následně po Českou televizi místopředseda ODS Jiří Pospíšil uvedl, že pokračování koalice na současném půdorysu by bylo nejlepší z možných řešení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …