Plazit se před Havlem po kolenou. Jinak to nešlo, píše server

20.12.2011 11:06

V roce 2001 napsal Jaroslav Plesl do Lidových novin kritiku bývalého prezidenta Václava Havla o tom, že nekomunikuje s novináři. Dříve prý poskytoval rozhovory pouze těm, kteří k němu byli dostatečně servilní. Článek dnes zveřejnily levicové Britské listy.

Plazit se před Havlem po kolenou. Jinak to nešlo, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

„Servilita a strojenost stříká ze všech televizních rozhovorů s "Panem Prezidentem". Absurditu spojení voleného úřadu s havlovsky monarchistickým vystupováním často podtrhuje prostředí, v němž prezident v posledních letech poskytuje televizní rozhovory,“ napsal Plesl.

"K Havlovi se v posledních letech dostanou jen novináři, kteří se před stárnoucím hrdinou plazí po zemi a u nichž nehrozí, že by ješitného státníka konfrontovali například s jeho pochybnými kšefty," uvedl dále v letitém komentáři, který BL.cz nyní "vytáhly".

Nepříjemné otázky jsou běžné

S televizí Nova se prý Havel nebavil proto, že příliš často pátrala v jeho soukromí a podle Plesla se tak nedokázal bývalý prezident smířit s tím, že v demokratické společnosti jsou nepříjemné otázky běžné.

SLEDUJEME téma skon Václava Havla

„Ani v nejnovějším rozhovoru pro Právo se čtenář nedočkal žádných tvrdých otázek. Přitom stačilo Havlovi připomenout jeho úžasný kšeft s dnes už zkrachovalou společností Chemapol Group,“ neopomněl v roce 2001 Plesl připomenout prodej pražské Lucerny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…