Protikorupční fond chce Nečasovu rezignaci za Pospíšila

27.06.2012 17:35

Nadační fond proti korupci ostře kritizuje premiéra Petra Nečase za to, že odvolal ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Požaduje dokonce, aby premiér skončil.

Protikorupční fond chce Nečasovu rezignaci za Pospíšila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Premiér Nečas jedná v zájmu mafiánských skupin. Jeho postup porušuje základní principy demokracie. Premiér již svými předchozími výroky útočícími na nezávislost policie ČR porušil zákon. Jeho odvolání ministra Pospíšila dokazuje, že Nečas jedná jako prostředník korupčních skupin a lokálních mafií, proti kterým policie a státní zastupitelství podnikly poslední dobou úspěšné očistné kroky," píše se v prohlášení.

NFPK dokonce uvedl, že bude porporovat veškerou iniciativu občanů v boji proti politické zvůli. Dokonce připouští radikální projevy nespokojenosti lidí se současnou situací.

"Petr Nečas, ať už z důvodu své osobní zbabělosti či z důvodu přímého a aktivního propojení se zločinci, jedná v přímém rozporu se zájmy této země, se zájmy občanů naší republiky. Negativní aktivity premiéra jsou bezprecedentními kroky proti počínajícím náznakům nezávislého vyšetřování a prosazování spravedlnosti v naší zemi," stojí v textu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…