Průzkum: Prezidentem by byl Fischer, za ním skončil Švejnar

08.05.2012 19:09

Největší šance postoupit do druhého kola prezidentské volby by v dubnu měli nestraničtí kandidáti Jan Fischer a Jan Švejnar. Fischer by obdržel 33 procent hlasů, Švejnar 17,5 procenta. Na třetí pozici by se umístil čestný předseda SPOZ - Zemanovců Miloš Zeman s podporou 11 procent. Plyne to z dubnového průzkumu agentury Median.

Průzkum: Prezidentem by byl Fischer, za ním skončil Švejnar
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Za vedoucí trojicí by se umístil šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg s podporou šesti procent. Někdejšímu moravskoslezskému hejtmanovi Evženu Tošenovskému (ODS) by dalo hlas pět procent lidí. Stejnou podporu má i podnikatel Tomio Okamura.

Před Sobotkou je i Bobošíková

Za ním by skončil místopředseda ČSSD a senátor Jiří Dienstbier s podporou 4,5 procenta hlasů a Jana Bobošíková s podporou čtyř procent. Přemysla Sobotku z ODS by volila 3,5 procenta lidí. Statistická odchylka může být u nejsilnějších kandidátů až 3,5 procenta, u nejslabších pak 1,5 procenta, upřesnil Median.

Ochotu zúčastnit se přímé volby deklarovalo 71 procent veřejnosti. Jako nejpřijatelnějšího kandidáta pro druhé kolo  uvedlo 53,5 procenta lidí Fischera. Švejnar je přijatelný pro 42,5 procenta a Zeman pro 17,5 procenta lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…