Radek Čelechovský: Kdo zastaví válku podporovanou NATO?

10.03.2012 20:00

USA prohlásily, že nebudou váhat s použitím síly v případě toho, že se Írán pokusí spustit svůj jaderný program. Írán namítá že má plné právo využívat atomovou energii pro mírové účely.

Radek Čelechovský: Kdo zastaví válku podporovanou NATO?
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Že zrovna USA se svými 40 000 hlavicemi jde tak moc slyšet.  Izrael je odvěkým nepřítelem Iránu ale na rozdíl od něj on Jaderné hlavice má a hrozí, že je použije. Ospravedlnění pro takový zásah neexistuje a už vůbec ne za takových podmínek, jaké nyní na blízkém východě panují. Američanům hrozby ze strany Izraele nepřijdou jako riziko a spíše doufají, že Izrael tím udělá špinavou práci za ně.

Abych uvedl svoje tvrzení na pravou míru, je nutné říct, že nepokoje v zemích jako byla Lybie a jako jsou Sýrie a Írán provokují najaté složky islamistických extremistů, které financují především vlády USA a Velké Británie. Tito zločinci se neštítí použít nejohavnějších metod k prosazení své moci.

Zkuste se vžít do tamních obyvatel. Nemusíte být vůbec přecitlivělí aby Vám došlo, že ti lidé nás za to, co jim provádíme, budou nenávidět do konce svých životů.

Jako členská země NATO jsme se stali spolupachateli těch nejohavnějších zločinů, jaké si lze představit.

Musím zopakovat znovu Stydím se za to, že jsme v NATO. Jak lze z tohoto paktu vystoupit? Kam se obrátit v případě že národ se zásahem nesouhlasí? Kdo je zodpovědný za bombardování Libye? Kdo dal armádě souhlas s akcemi které pošpiní zcela jistě dobré jméno České Republiky? Odpověď na všechny otázky je nevím.

Je pravda, že jsem se nezajímal o to, zda a jak lze z NATO vystoupit. Není to však věc, která by mě tížila nejvíc. Daleko horší je, že NATO nikdo nekontroluje a armády se vrhají do válek, aniž by to bylo v zájmu členských zemí.

Řekněte mi, čí zájem byl sesadit Kaddáfího? Čí zájmy jsou vtrhnout do Sýrie a Iránu? Naše tedy rozhodně ne. Pominu-li fakt, že jde o zločinné mise mající za úkol obsadit ropná naleziště, napadne mě minimálně pět dalších důvodů, proč se jako spojenci neangažovat:

1.V moderních válečných konfliktech, kterých se účastní i naše armáda, umírá 90% civilistů vč. žen a dětí

2.Podílíme se na destabilizaci světa, provokujeme světovou válku a podporujeme vznik vojenské celosvětové diktatury

3.Stojí to moc peněz a nepřináší to žádný užitek, naopak to může přinést spoustu zlého.

4.Všechny moderní válečné konflikty od 11. září počínaje jsou vedeny pod falešnými záminkami.

5.Skutečný užitek z tohoto plenění a vraždění mají pouze banky, zbrojní a ropný průmysl, což je nepřijatelné.

Tož asi to je pravda, a sice že když zabijete jednoho člověka, jste vrah. Když zabijete sto lidí, jste krvelačný hrdlořez, když zabijete tisíc lidí, jste zrůda a když zabijete 10 000 lidí, jste prezident USA.

Ve světě není mnoho zemí, které by proti válečné taktice spojených států mohly vystoupit. Jednou z takových zemí je Rusko.

Vladimír Putin se ostře vyjadřuje proti plánům USA na vytvoření unipolárního světa, kde budou mít Američani svrchované právo vládnout silou. Souhlasím s jeho slovy a souhlasím i s dalšími, které na konferenci v prosinci loňského roku zazněly.

Možná pro Putinovy slova jsme dnes svědky štvavé kampaně proti jeho osobě, která provází prezidentské volby v Rusku. Je mi jasné, že Putin rozděluje Rusko na jeho zastánce a odpůrce. Hlavní média to však zveličují a snaží se vytvořit obrázek zlého proradného Vladimíra Vladimiroviče Putina.

Musí být ten špatný když nejde s Amerikou - to je logika, kterou používají dnešní zpravodajci a ačkoli by nemuseli, dodržují pravidla cenzury informací. Ve svobodné zemi mohou média informovat o čemkoli. Pokud je ale pravda to, co mnozí tvrdí, žijeme ve svobodě jen na oko takže jen na oko jsou zprávy objektivní a politicky nezaujaté.

Zprávám chybí náhledy euroskeptiků, analytiků, politologů, sociologů a dalších fundovaných lidí, kteří mají co říct a donutí lidi vytvořit si vlastní názor. Dnes jsme terči manipulace a často vídáme, jak jsou obyvatelstvu podsouvány politicky přijatelné názory.

Jsou nám podsouvány stále větší nesmysly a jsem zděšen z toho, co všechno lze přes televizi proměnit na pravdu. Jako příklad mohu uvést nedávné informace o bombardování Libye aby ochránili civilisty. Takový nesmysl se dá legitimizovat jednoduše tím, že se opakuje znovu a znovu na televizní obrazovce.

Musíme se ptát: "Kdo dal NATO mandát k tomu, aby v zahraničních misích podporovalo Americké zločiny?" Nehci, aby se Nato nadále účastnilo konfliktů vyprovokovaných Spojenými Státy Americkými a Izraelem.

Je to zbytečné a neslouží to našim zájmům. Styděl jsem se jako člen Nato pro spoluúčast na operacích v Libyi a nechci, abych se musel stydět ještě víc za to, že budeme válčit v Sýrii a v Íránu. Musíme si uvědomit, že jedinou cestou, jak zajistit prosperitu je mírová spolupráce na nových energetických konceptech, které by přinesly lidstvu možnost žít bez stresu, že přijdou z ČEZU a odpojí elektřinu kvůli nezaplacenému inkasu. Nemusíme válčit kvůli ropě protože alternativy jsou k dispozici už dnes.

Válka tak ztrácí i poslední zbytky toho, čím ji odůvodnit. Proto je potřeba ji ukončit a nechat konečně lidstvo dozrát do zlatých časů.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…