Rath: Rozkaz zněl jasně - zničte Ratha

27.02.2013 18:19

Nemohu se ubránit dojmu, že existuje politické zadání na moji totální likvidaci. Jak jinak si vysvětlit slova a skutky zástupce státu pana P. Jiráta.

Rath: Rozkaz zněl jasně - zničte Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Jasný případ najednou složitý

Nikomu jsem neublížil, nikomu nevyhrožuji, zakázky nebyly předražené, ale přesto jsem vězněn bezmála deset měsíců. Pan státní zástupce pro Lidové noviny přitom uvedl, že sedmiměsíční vazba není zas tak dlouhá, ale připustil, že v jeho praxi neobvyklá. Vysvětlil to důkazní složitostí případu. Před deseti měsíci hovořili zcela opačně. Tehdy případ označovali za zcela jasný a k podání obžaloby mělo dojít na podzim loňského roku. Tak je to stejné, jako s těmi měsíci ve vazbě. Podle pana žalobce jsem uvězněn už měsíců sedm, ve skutečnosti takřka deset.

Strach z vystoupení

Oficiálně je má dlouhá vazba vysvětlována tím, že jako poslanec bych mohl páchat trestnou činnost, případně uprchnout. Vím, že ani jedno není možné, a mám pocit, že to ví i ti, co takto rozhodli. Spíš mi připadá, že skutečným důvodem je obava z mého vystupování ve Sněmovně. Jak jinak si vysvětlit nesouhlas pana P. Jiráta s mojí přítomností ve Sněmovně v souvislosti s návrhy zákonů, které jsem předložil. Přitom dvakrát mě do Sněmovny pustil, když se to týkalo trestního stíhání. Je to čistě a jen jeho pravomoc rozhodnout, zda do Sněmovny mohu či ne. Takto zástupce státní represivní moci cenzuruje vůli voličů, co mě zvolili.

Co je lidský život proti vůli státu

Ještě lidsky horší je fakt, že státní zástupce ani nesouhlasí s tím, abych se mohl postarat o mého starého otce, který se bohužel vážně zranil a neobejde se bez pomoci druhých. Přes jednoznačnou lékařskou zprávu o vážnosti stavu je rozhodnutí jasné. Rath musí v kriminálu zůstat. Každý si to pak může srovnat s mnoha jinými případy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Rath

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …