Rath a jeho spoluobvinění mají problém. Soud uznal odposlechy, píše deník

08.12.2012 6:20

Vazebně stíhaný poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath podle Mladé fronty Dnes zřejmě přišel o poslední šanci, jak se zbavit policejních odposlechů, které podle obvinění dokládají rozsáhlou korupci a jsou klíčovým důkazem v této kauze. Odposlechy Ratha i dalších obviněných v případu jsou platné, Ústavní soud je posvětil, píše dnešní MfD.

Rath a jeho spoluobvinění mají problém. Soud uznal odposlechy, píše deník
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

"Ústavní soud odmítl stížnost směřující na neústavnost a nezákonnost nasazení úkonů. Znamená to, že jsou platné," řekl MfD Petr Jirát, který na případ dohlíží.

Důkazy jsou pohromadě

Informaci deníku potvrdil i Tomáš Sokol, který zastupuje šéfku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou a jejího přítele Petra Kotta. "Mohu potvrdit, že Ústavní soud naši stížnost zamítl," konstatoval.

Státní zástupce Jirát už má tedy všechny důkazy v Rathově kauze shromážděné. Sedm měsíců po zatýkání půjde spis k soudu. Rath a spol. jsou obviněni z korupce za desítky milionů. Žaloba by měla padnout na začátku ledna, píše dnešní Mladá fronta Dnes.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…