Rozpočtová odpovědnost? Spíše hazard, zlobí se senátorka

15.04.2012 7:15

Senátorka za ČSSD Božena Sekaninová kritizuje schválený balíček dalších vládních úspor. Podle ní ublíží hlavně střední třídě, nejde o zodpovědnost, ale hazard, a naše společnost již další škrty neunese.

Rozpočtová odpovědnost? Spíše hazard, zlobí se senátorka
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka za ČSSD Božena Sekaninová

Sekaninová sice uznává, že nežijeme v lehké době, balíček, který připravila vláda, se jí však nelíbí. „Připravila další balíček úsporných opatření, který je postaven na zvyšování a zavádění nových daní, zdražování a škrtech. Balíček, který velmi bolestivě ovlivní život všech občanů tohoto státu a snad nejvíce život tzv. střední třídy.,“ píše senátorka.

Nejvyšší DPH v Evropě

Reformy se podle ní dotknou hlavně střední třídy. „Všechny jsou ale v jednom duchu – zvýšit příjmy státní kasy od řadových občanů, zaměstnanců, od lidí, kteří již dnes musí denně počítat a zvažovat každý výdaj. A to je rozpočtová odpovědnost? Ne, naopak. Takový postup vnímám jako rozpočtový hazard,“ uvedla Sekaninová.

Senátorka připomíná, že např. DPH budeme mít nejvyšší v Evropě. Myslí si, že další škrty již společnost neunese. „Další vládní úsporná opatření vedou obyvatele této země ještě k hlubší chudobě a nejistotě, k dalšímu zadlužování a stát k záhubě,“ prohlašuje Sekaninová s tím, že vláda by se měla zabývat spíše tím, jak nastartovat hospodářský růst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…