SANEP: V Praze a v Brně vadí korupce, v Ostravě špatné ovzduší

10.09.2010 15:19

Podle výzkumu společnosti Sanep obyvatelům Prahy a Brna nejvíce vadí korupce na radnicích, vandalismus a kriminalita. Ostravané jako největší problém vnímají životní prostředí.

SANEP: V Praze a v Brně vadí korupce, v Ostravě špatné ovzduší

Průzkum společnosti Sanep zjišťoval, co nejvíce vadí obyvatelům největších českých měst. V Praze a v Brně nejvíce vadila korupce. Za největší problém ji považuje 12,5 procenta Pražanů a 14,6 procent obyvatel Brna. Pražané se navíc v souvislosti s korupcí nadále zabývají kauzou Opencard, která představuje největší problém pro 5,3% obyvatel našeho hlavního města.

Ostrava znovu opakuje: Vadí nám životní prostředí

V Ostravě korupci zařadili až na třetí místo. Největším problémem je pro ně životní prostředí, myslí si to 21,6 procent respondentů. Na druhém místě je vandalismus a kriminalita se 11,4 procenty. Korupci považuje za problém pouze šest procent Ostravanů.

Velkým problém našich největších velkoměst je pochopitelně i parkování, které jako největší problém vnímá ze všech nabízených možností 7,3 procent dotázaných obyvatel Prahy, 8,2 procent obyvatel Brna a 5,1 procent obyvatel Ostravy.

Celý průzkum si můžete stáhnout ZDE (.pdf)

Lidem vadí hluk a nedostatek zeleně

Mezi další problémy se řadí také hluk, nedostatek veřejné zeleně, ale i například řešení sociálního bydlení pro seniory a pro mladé rodiny. Naopak nejméně lidé postrádají zdravotní péči nebo sportovního a kulturního vyžití.

Internetový průzkum společnosti SANEP byl ve dnech 26. srpna - 3. září 2010 proveden na reprezentativním vzorku 1.582 dotázaných obyvatel Ostravy, reprezentativním vzorku 2.304 dotázaných obyvatel Prahy a reprezentativním vzorku 1.435 dotázaných obyvatel měst Brna, ve věkové kategorii 18-69 let.

Související:
Lidé chtějí zrušit Senát
Komunistka Semelová: Průzkumy o nahotě nesleduji

Foto:facebook.com

reklama

autor: mab

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…