Středočeský kraj se přidal jako poškozený k žalobě na Ratha

13.11.2012 12:38

Vedení Středočeského kraje podle informací deníku Právo rozhodlo o tom, že se připojí jako poškozený k trestnímu řízení vedenému proti zadrženému poslanci Davidu Rathovi a dalším obviněným.

Středočeský kraj se přidal jako poškozený k žalobě na Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„(Rada) souhlasí s připojením Středočeského kraje jako poškozeného, jemuž byla způsobena škoda, která vznikla nebo mohla vzniknout v souvislosti se zločiny, pro které jsou stíháni obvinění Petr Kott a spol. k trestnímu řízení, ačkoli Středočeský kraj není v současné době schopen případnou škodu vyčíslit,“ píše se v pondělním usnesení kraje, které má Právo k dispozici.

K nynějšímu připojení k trestnímu řízení se přitom vedení kraje odhodlalo až po půl roce od rozpoutání případu, i když podle dřívějších informací o této možnosti už prý před časem uvažovalo.

Skutečnost, že se Středočeský kraj dostal do postavení poškozeného, mu podle informací z usnesení nabídla protikorupční policie, která kauzu vyšetřuje. O tom, že se tak stalo, v pondělí rozhodlo fakticky ještě staré vedení kraje v čele s končící hejtmankou Zuzanou Moravčíkovou (ČSSD). Nová rada zvolená po říjnových krajských volbách totiž ještě poprvé nezasedla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …