Střelba na Klause z pistole na hraní. Pachatel: Byl to protest

28.09.2012 15:48

Na prezidenta Václava Klause se dnes v Chrastavě střílelo. Při slavnostním otevírání nového mostu k němu přistoupil muž s pistolí na hraní airsoftu a několikrát prezidenta zasáhl plastovými kuličkami. Prezidentská ochranka situaci pouze přihlížela a muže dostihla až po několika metrech.

Střelba na Klause z pistole na hraní. Pachatel: Byl to protest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus poctil svou návštěvou prvňáčky základní školy Na smetance

V Chrastavě na Liberecku se prezident Václav Klaus účastnil slavnostního otevření nového mostu, postaveného po povodních v roce 2010, které právě Chrastavu krutě zasáhly. Při slavnostní akci k prezidentovi přistoupil muž a z bezprostřední blízkosti na něj několikrát vystřelil. Jednalo se o plastovou pistoli na hraní, ovšem několik kuliček prý prezidenta zasáhlo.Podle přihlížejících se vše odehrálo rychle a někteří ani nestačili incident zaregistrovat. "Stál jsem vedle prezidenta, když mu muž z druhé strany přiložil k boku pistoli a několikrát stiskl spoušť. Slyšel jsem několik cvaknutí. V první chvíli jsem vůbec nevěděl, o co jde," uvedl pro Novinky.cz starosta Chrastavy Michael Canov.

Podle očitých svědků muž přistoupil k prezidentovi, přiložil mu pistoli k boku a zmáčkl spoušť.

Prezidentova ochranka celému incidentu přihlížela a nedokázala nijak zasáhnout. Útočníka zadržela až poté, co ušel několik metrů. Prezident sice nebyl zraněn, ale podle serveru tn.cz byl pořádně naštvaný. „Tohle se vám opravdu nepovedlo,“ řekl prý bezprostředně po střelbě ochrance.Novinářům pak prezident podle serveru Novinky.cz sdělil, že šlo zjevně o blázna, který by zasloužil pár facek.Navzdory této epizodě Klaus setrval na slavnostní akci a bavil se s občany i s místními politiky.

„Muž naštěstí střílel jen plastovými kuličkami, prezident rozhodně nebyl v ohrožení,“ uvedl hradní mluvčí Petr Macinka. 

"Na prezidenta vystřelil muž pětkrát z airsoftové pistole ve Spojovací ulici v Chrastavě, v době, kdy tam probíhalo slavnostní otvírání opraveného mostu," upřesnil pro Deník.cz liberecký policejní mluvčí Petr Kmínek.

Pachatel podle informací médií uvedl, že činem reagoval na politickou situaci v ČR. Policisté jej odvezli na služebnu v Chrastavě, kde je nyní vyslýchán. Podle policistů měl u sebe i pepřový sprej. V pondělí by měl státní zástupce rozhodnout o jeho případném obvinění.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…