Superdebatu prezidentských kandidátů sledovalo 1,7 milionu diváků

11.01.2013 14:57

Dvouhodinovou debatu všech devíti prezidentských kandidátů sledovalo ve čtvrtečním hlavním vysílacím čase na dvou programech České televize dohromady téměř 1,7 milionu diváků. Veřejnoprávní médium se v reakci na ohlášená čísla chlubí tím, že jde o nejsledovanější pořad začínajícího roku.

Superdebatu prezidentských kandidátů sledovalo 1,7 milionu diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pojďte se s námi podívat do zákulisí před prezidentskou superdebatou

Vpředvečer historicky první přímé volby prezidenta nabídla Česká televize superdebatu všech devíti kandidátů na úřad hlavy státu a u diváků tímto tahem uspěla. Dvouhodinovka v Kongresovém centru v Praze pod taktovkou moderátora Václava Moravce se stala v součtu obou programů nejsledovanějším pořadem od začátku roku.

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že na Prezidentskou superdebatu se díval 1 milion 696 tisíc dospělých diváků (1,326 mil. na ČT 1 a 370 tisíc na ČT24). Celkový podíl na sledovanosti živého přenosu činí 42,84 procenta, to znamená, že ho sledovali více než čtyři z deseti diváků přítomných v hlavním vysílacím čase u obrazovek.

Šéf ČT si superdebatu pochvaloval

„Prezidentská superdebata byla završením celé série zpravodajských a publicistických pořadů vysílaných už od listopadu loňského roku. Se samotným průběhem netradičně pojaté superdebaty jsem velice spokojený, líbila se mi i živá atmosféra v sále a samozřejmě pro celý tým jsou potěšující vysoká čísla divácké sledovanosti,“ zhodnotil přenos generální ředitel České televize Petr Dvořák.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…