Tak to už je hodně drsné. Internetem koluje parte Nečase s Kalouskem

02.12.2012 12:45

Více či méně vtipné recesistické akce proti vládě se na internetu odehrávají běžně. Nyní však skupina „Stydím se za tuto vládu a chci její demisi“ přišla s nápadem, který lze nejspíš označit jako kontroverzní. Internetem od pátku kolují dvě parte, určená premiéru Petru Nečasovi a ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Z reakcí na Facebooku však vyplývá, že toto přání již někteří diskutující vnímají jako přehnaná.

Tak to už je hodně drsné. Internetem koluje parte Nečase s Kalouskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Miroslavem Kalouskem

Facebooková skupina „Stydím se za tuto vládu a chci její demisi“ na svých stránkách dlouhodobě přináší různé vtípky na současnou vládu. Na jednom z nedávných je například vyobrazen ministr vnitra Jan Kubice jako řidič policejního vozu nadepsaného „Kubicie“ a tradiční motto „pomáhat a chránit“ je nahrazeno nápisem „zavírat a šmelit“. Z okénka vykukující ministr Kubice přitom říká: „Odmítám informace, že by mé ministerstvo chybovalo při výpočtu podpisů na prezidentských kandidátkách. Osobně jsem to počítal a jako taxikář umím počítat dobře.“

Nejnovější dvojice vtipů protivládních facebookářů je však ještě drsnější. Skupina se rozhodla premiéra Petra Nečase a ministra financí Miroslava Kalouska nechat (alespoň virtuálně) zemřít a dokonce je pochovat. Oba členové vlády podle vytvořených smutečních oznámení zemřeli 30. listopadu.

V parte určeném premiéru Nečasovi skupina píše: „V hlubokém potěšení oznamujeme, že nás navždy konečně opustil největší z**d v historii českého premiérství Petr Nečas." Poslední rozloučení se prý má konat ve spalovně komunálního odpadu v Malešicích a účastnit se ho podle skupiny mohou i členové ODS, které tam za tímto účelem eskortuje vězeňská služba.

Na paškále i Kalousek

Úmrtní oznámení Miroslava Kalouska je stejně jako to premiérovo v záhlaví uvedeno citátem „Na každý prase se voda vaří“. Následně je rovněž „s hlubokým potěšením“ oznamováno, že „se konečně uchlastal parazit Miroslav Kalousek“. Datum smrti je s premiérem shodné, stejně jako místo pohřbu. I posledního rozloučení s místopředsedou TOP 09 se podle internetových vtipálků zúčastní členové ODS, přivezení vězeňskou službou.   

Kolem premiérova a ministrova úmrtního oznámení se na stránce rozpoutala živá diskuse. Někteří z diskutujících uvedenou informaci oceňovali, případně dodávali, že by premiéra mohlo následovat několik dalších veřejně činných osob. Eventuálně poznamenali, že až to bude skutečně pravda, tak to bude jen dobře, nebo že by měl před smrtí i s úroky vrátit vše nakradené.

Rozpoutala se živá diskuse, ne všichni "vtip" chápají jako zdařilý

Jiní psali, že premiér si takto snadný únik od zodpovědnosti nezaslouží. Podle jednoho z diskutujících premiér Nečas „nepotřebuje smrt, ale dlouholetý žalář“. Jiná z diskutujících rovněž soudí, že požadavek smrti je přehnaný. Úplně by prý stačilo nechat premiéra tři roky žít z rodičovského příspěvku, platit hypotéku a ještě živit a šatit dítě.

Někteří z diskutujících potom přímo polemizovali s „lajky“ a souhlasnými komentáři, které se k premiérově a ministrově smrti v diskusi objevily. „Většina lidí na této stránce si myslí, že si někoho zvolí a on za ně vyřeší problémy a budou šťastni, ale to se hluboce mýlíte, přátelé,“ uvedl jeden z diskutujících. Další z debatérů rovnou diskutujícím vzkázal: „Být tam kdokoliv z nás, tak dělá to samé“.     

Jiní se pozastavovali nad brutalitou návrhu i diskuse, která podle nich již překračuje meze. „Nemám ho ráda, ale tohle se mi nezamlouvá,“ napsala jedna z diskutujících. „Jste ubožáci. Pracujte, a pak budete mluvit jinak,“ vzkázal další z účastníků diskuse.

Se všemi, kdo nesdílejí radikální názory diskutujících, se však rázně vypořádal jeden z debatérů: „Kdo se ho zastává, tak není normální člověk“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…