Tomio Okamura: Nebojím se komunismu, ale fanatiků

07.05.2012 12:10

Komentář k aktuálnímu postavení KSČM.

Tomio Okamura: Nebojím se komunismu, ale fanatiků
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Bílý a rudý teror stál životy statisíce nevinně popravených lidí a další statisíce zemřely ve zbytečných válkách, třeba během francouzské občanské revoluce. K jejímu odkazu se přitom hlásíme dodnes - jejím dědictvím jsou občanské svobody, rovnost před zákonem, všeobecné hlasovací právo a také právo na práci nebo regulované ceny základních potravin.

Část sociálních demokratů v obavě o hlasy voličů řeší vystoupení předsedy KSČM na svém mítinku. Kromě stalinistických pohrobků jsou dnes v KSČM také tisíce slušných lidí věřících v solidaritu, žádajících, aby stát nebyl příživníkem, ale ochráncem slabých. To je dnešní poselství komunismu.

Každá silná myšlenka v dějinách lákala fanatiky, kteří ji zneužili k teroru. Bylo to křesťanství,  demokratické ideály, nacionalismus i komunismus.

Jádro a princip těchto idejí kvůli tomu ale zatratit nesmíme. Rovnost, svoboda, solidarita, vlastenectví, odpovědnost nebo víra vedoucí k milosrdenství svou platnost mají a musí mít vždycky.

Nebojím se komunismu, vlastenectví, křesťanství, konzervatismu ani liberalismu. Bojím se vždy jen fanatických jednotlivců a zmanipulovaného davu. A jedno jakého přesvědčení.

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…