Upozornil na korupci. Násilně ho vyprovodili z firmy

17.12.2011 19:52

Vladimír Sitta, který upozornil na korupci v rámci smlouvy na tisk jízdenek pro Dopravní podnik hlavního města Prahy, nebyl vpuštěn do firmy, jejímž je jeho otec polovičním akcionářem. Násilím byl držen mimo budovu. Vstup má prý zakázán.

Upozornil na korupci. Násilně ho vyprovodili z firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

"Přijelo komando v hummerech, nabourali do mě tak, abych nemohl ani vystoupit z auta. Poté mi násilím sebrali telefon i notebook a přitom mě v kanceláři prohodili skleněnou skříňkou, když jsem si jejich počínání nahrával," popsal agentuře Mediafax Sitta. On ani jeho otec, který vlastní polovinu akcií firmy Neograph, nesmějí prý do její budovy vůbec vstoupit.

Neograph převzal druhý z akcionářů Jan Janků s pomocí najaté bezpečnostní agentury a za přítomnosti advokátů z kanceláře Šachta a Partners.

Neograph tiskne pro pražský dopravní podnik jízdenky, polovina z jejich ceny pak ale z Neographu putuje na Panenské ostrovy na účty firmy Cokeville Assets. Za Cokeville Assets stojí Petr Kmeť, který v Praze sídlí ve stejné budově jako právníci dopravního podniku, právě kancelář Šachta & Partners. Stejná kancelář vypracovala i návrh smlouvy Neographu a Cokeville Assets. "Konečným článkem je Ivo Rittig," řekl při prezentaci zjištění Nadačního fondu proti korupci, který na celou kauzu (za pomoci Sitty) poukázal Karel Randák.

Převzetí poněkud podivné

Způsob převzetí Neographu je podle Sitty velmi podivné. "Přišel s usnesením soudu, podle kterého Neograph změnil své představenstvo. Soud tam na jeho návrh nechal zapsat samotného Janků, jeho bratra a advokáta," podotkl.

Janků se bránil tiskovým prohlášení: "Dnešním dnem došlo k faktickému převzetí společnosti Neograph a. s. novým představenstvem společnosti, a to panem ing. Janem Janků, panem mgr. Robertem Vladykou a panem Martinem Janků. Toto nové představenstvo bylo jmenováno Městským soudem v Praze z důvodu dlouhodobé neexistence řádně zvolených orgánů společnosti a z toho plynoucí nemožnosti zajistit řádné vedení společnosti a jednání jejím jménem."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…