V Praze začala informačně - vzdělávací kampaň ke Dni Země 2012

16.04.2012 17:15

V rámci oslav Dne Země pořádá hlavní město Praha ve spolupráci s městskými částmi a dalšími společnostmi již sedmý ročník informačně – vzdělávací kampaně pro veřejnost. Kampaň začala dnes v Městské části Praha 17. Svátek Den Země, který každoročně připadá na 22. dubna, se slaví po celém světě od roku 1970.

V Praze začala informačně - vzdělávací kampaň ke Dni Země 2012
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Dnes zahájená kampaň potrvá až do 18. května 2012 a postupně se uskuteční na území jednadvaceti pražských čtvrtí. V jednotlivých městských částech bude v určený den zhruba od 10.00 do 18.00 hodin v provozu informační stánek, ve kterém budou k dispozici různé všestranné informace k problematice ochrany životního prostředí v Praze.

„Aktivní ekologická výchova Pražanů není prázdná fráze, ale důležitý úkol, díky jehož úspěšnému naplňování můžeme postupně dosahovat zlepšování životního prostředí, a to díky aktivitám každého z nás. Oslavy Dne Země jsou skvělou tradiční příležitostí, při které lze ukázat, jak málo stačí k tomu, aby se o ochraně životního prostředí jen nemluvilo. Poskytují totiž názornou ukázku toho, co může, a hlavně co by měl, pro své životní prostředí udělat každý z nás,“ uvedl k zahájení kampaně radní pro životní prostředí Radek Lohynský.

Nosným tématem bude třídění a recyklace odpadů a letos i tématika energie v rámci vyhlášení Mezinárodního roku udržitelné energie pro všechny. K dispozici budou různé informační materiály týkající se odpadů, zeleně, energie, apod. Občané budou mít také možnost prohlédnout si ukázky sběrných nádob a sběrové techniky, popřípadě se podívat jak funguje elektromobil či elektro skútr. Budou mít k dispozici barevnou velkoplošnou mapu „Praha a odpady“ s uvedením sběrných dvorů, provozů na zpracování odpadů apod., shlédnout budou moci také velkoformátovou mapu s vyznačenými chráněnými územími hlavního města.

V každém stánku bude připraven bohatý program pro děti a dospělé a probíhat tematicky zaměřené hry a soutěže s kvalifikovanými lektory Ekocentra Koniklec. V rámci spolupráce se k akci připojily následující společnosti - Pražské služby a.s., AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o., IPODEC-ČISTÉ MĚSTO, a.s., SSI SCHÄFER s.r.o., EKO-KOM a.s., Asekol s.r.o., Elektrowin a.s. a Ekocentrum Koniklec, které budou mít pro veřejnost připravenou celou řadu zajímavostí a informačních materiálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…