VV: Babiš uráží naše dobré jméno. Podáváme žalobu

11.12.2011 21:27

Věci veřejné podaly trestní oznámení na Andreje Babiše.

VV: Babiš uráží naše dobré jméno. Podáváme žalobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake, Kateřina Klasnová a Radek John

Trestní oznámení na Andreje Babiše podala Krajská rada Středočeského kraje politické strany Věci veřejné. Důvodem je podezření z toho, že miliardář angažující se poslední dobou v politice spáchal trestný čin pomluvy, poškozování cizích práv a křivého obvinění.

„V poslední době se vyskytla celá řada okolností, nasvědčující tomu, že mohl být panem Andrejem Babišem, majitelem agrochemického holdingu Agrofert, spáchán jeden nebo více z uvedených trestních činů, nebo nějaký jiný trestní čin výše neuvedený. Jelikož se cítíme být níže uvedeným jednáním poškozeni, s důvěrou se obracíme na orgány činné v trestním řízení se žádostí o prošetření," uvádí se ve zmíněném trestním oznámení, pod nímž jsou podepsáni i poslanci Kateřina Klasnová a Radim Vysloužil.

Trestní oznámení pokračuje výčtem citací, jimiž se Andrej Babiš měl trestných činů dopustit. Dne 21. listopadu server aktuálně.cz zveřejnil rozhovor s Andrejem Babišem. Ten v něm uvádí: „VV ale jako nová strana postavily svůj program na boji proti korupci a ta strana přitom vznikla proto, aby rozkrádala nejdříve městské části, a dnes v tom pokračuje na státní úrovni. Však to mají ve svém etickém kodexu, ke kterému se i paní Peake přihlásila." Dále Andrej Babiš v pořadu ČT1 Otázky Václava Moravce ze dne 13. listopadu prohlásil: „Praha je nejvíce rozkrádaným územím České republiky. Je absurdní, že paní Peake, Věci veřejné tady mají na starosti korupci. Nic horšího po revoluci tady nevzniklo jak Věci veřejné.  Jako Věci veřejné mají na starosti korupci a přitom je to strana, která byla založená nejdříve na rozkrádání Prahy 1, Prahy 10 a Prahy 11 a následně se rozšířily do celé České republiky."

„Tyto komentáře, které se nezakládají na pravdě, očerňují a uráží jméno strany Věci veřejné a všech jejích členů. S ohledem na uvedené okolnosti se cítíme poškozeni.  Proto se domníváme, že celá záležitost by měla být prošetřena," uzavírají politici ve svém trestním oznámení.

Související:
Babiš u Moravce: Bárta do Bohnic, pak do basy. Korupčníci dělají z lidí debily
Ty lháři a zloději! Miliardář Babiš to schytává za nedělního Moravce
Takhle si miliardář Babiš vychutnal Radka Johna. Kvůli Hitlerovi

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…