Vláda se snaží odstranit opozici. Protesty jí ukážou, myslí si Sobotka

15.04.2012 8:40

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kritizuje vládní návrh o tzv. konstruktivní nedůvěře. Vláda se podle něj bojí nespokojených občanů a nyní se snaží zbavit se i opozice.

Vláda se snaží odstranit opozici. Protesty jí ukážou, myslí si Sobotka
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Bohuslav Sobotka ve studiu Otázek Václava Moravce

Vláda podle Sobotky naprosto ztratila důvěru veřejnosti. „Proto by neměla vytvářet umělé překážky k tomu, aby se o změně rozhodlo demokratickou formou, tedy hlasováním ve sněmovně a v předčasných volbách,“ píše předseda sociálních demokratů.

Lidé jsou v bezvýchodné situaci

Nelíbí se mu hlavně veškeré reformy. „Stále širší okruh lidí je zaháněn do bezvýchodné situace. Korupce dosáhla takové míry, že zablokovala i peníze z evropských fondů. Představitelé vládních stran – pokud zrovna nesedí u soudu nebo na policii – hájí svou pozici nikoliv tím, čím přispějí, ale kdo na koho co ví,“ uvedl Sobotka.

Kvůli všem problémům, včetně například války o státní zastupitelství, chápe Sobotka rozhořčení veřejnosti. „Lidé chtějí ochod vlády a nové volby, to bude také hlavní smysl toho, co se bude ozývat 21. dubna na Václavském náměstí. ČSSD není organizátorem tohoto protestu, ale bude plně stát na straně nespokojených občanů,“ slibuje.

Právě v této době se podle něj vláda snaží oslabit vliv parlamentu tzv. konstruktivní nedůvěrou, při které musí existovat shoda nad příštím premiérem. „Skutečně vláda věří, že nejlepším způsobem, jak si v rozbouřené společnosti získat „klid na práci“, je odstavit opozici?“ ptá se Sobotka s tím, že návrh je zbytečný a marný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…