Východočeši: Odvolání ředitelky ZOO Dvůr Králové je účelové

29.09.2012 16:17

Otevřený dopis hejtmanovi a radním Královéhradeckého kraje.

Východočeši: Odvolání ředitelky ZOO Dvůr Králové je účelové
Foto: red
Popisek: ZOO Dvůr Králové

Vážený pane hejtmane a radní Královéhradeckého kraje, tedy Valná hromado ZOO Dvůr Králové a.s.,

politické hnutí Východočeši je velmi znepokojeno zprávami uveřejněnými Českou televizí o uvažovaném odvolání paní RNDr. Dany Holečkové z funkce ředitelky ZOO Dvůr Králové a.s. a plánovaném odvolání celého představenstva této společnosti, které má proběhnout v pondělí, tj. 1. 10. 2012, tedy 12 dní před krajskými volbami. Důrazně se proti tomuto kroku ohrazujeme, protože řešit tyto záležitosti bezprostředně před volbami se nám zdá být velmi nešťastné, účelové a politicky motivované. Domníváme se, že pan hejtman Lubomír Franc překročil své pravomoce, když vyzval paní ředitelku Holečkovou k rezignaci.

K bezprecedentnímu jednání směřujícímu k odvolání paní ředitelky Dany Holečkové není žádný zákonný ani jiný důvod, neboť hospodářský výsledek ZOO je v současné době navzdory hospodářské recesi o několik milionů Kč vyšší než ve stejné době loňského roku, vzrostly platy kmenových zaměstnanců a ZOO si vede velice dobře, což potvrzuje i zpráva auditora jmenovaného právě radou kraje.

Paní Dana Holečková je kandidátkou do krajských voleb za naše hnutí a my tyto vaše kroky chápeme jako snahu o záměrné poškození našeho hnutí těsně před volbami do krajského zastupitelstva. Domníváme se, že se jedná o porušení všeobecného, rovného a přímého volebního práva, podle § 2, zákona č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů. V případě, že budete v těchto krocích pokračovat, budeme nuceni celou záležitost řešit soudní cestou.

Vyzýváme vás, pane hejtmane a radní Královéhradeckého kraje ve funkci Valné hromady ZOO Dvůr Králové a.s., abyste se zdrželi kroků činěných bezprostředně před volbami s cílem významně poškodit naši kandidátku i celé naše hnutí Východočeši.

 

V Hradci Králové, dne 29.9.2012

 

                                                                                                           Milan Maček

                                                                                             předseda politického hnutí Východočeši

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…