Vydrží pražský primátor Svoboda a policejní prezident Lessy další rok?

04.12.2011 8:58

Hosty dnešních Otázek Václava Moravce České televize dnes budou pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) a policejní prezident Petr Lessy. Na přetřes tak přijdou nejen bleskové změny na pražské radnici, ale také otázka rozepří v koalici o setrvání Lessyho ve funkci.

Vydrží pražský primátor Svoboda a policejní prezident Lessy další rok?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

Přesně před rokem vznikla také koalice v čele se Svobodou, ale místo vítězné TOP 09 v ní zasedli zástupci ČSSD a ODS. Jak to bude v Praze vypadat za rok? Bude Svoboda ještě primátorem? V minulosti sám naznačoval, že motivem ke změnám na radnici mohl být i pokus o jeho odvolání z pozice prvního muže na magistrátu. 

Lessyho se zastal Klaus

Hostem druhé části otázek bude policejní prezident Petr Lessy. Stejně jak v případě Prahy i situace kolem policejního prezidenta plnila stránky novin také loni touto dobou. Tehdy se hrálo o setrvání Oldřicha Martinů ve funkci nejvyšší hlavy policie. Nejmenší vládní strana Věci veřejné tehdy požadovala jeho odchod z funkce, zatímco ODS se stavěla proti jeho rezignaci.

V případě jeho nástupce Petra Lessyho je situace přesně opačná. Uposlechne výzvu ministra vnitra Jana Kubiceho a rezignuje nebo bude bojovat o setvání ve funkci, když se ho zastal i prezident Václav Klaus?

Související: 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…