Vyhozený ředitel dopravního podniku se rozloučil: Vysypal z rukávu jména...

16.08.2012 14:54

Vladimír Lich, kterého dozorčí rada pražského Dopravního podniku odvolala z vedení firmy, na tiskové konferenci přenášené ČT odmítl důvody, které byly pro jeho odvolání uvedeny. Podle něj se jedná o iniciativu některých pražských politiků ODS, kteří ovládali Dozorčí radu. Nyní je podle něj na primátoru Bohuslavu Svobodovi, aby v radě udělal pořádek.

Vyhozený ředitel dopravního podniku se rozloučil: Vysypal z rukávu jména...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanice metra

Že se jej dozorčí rada Dopravního podniku pokusila odvolat, prý Liche nepřekvapilo.  Dostal prý avízo o takovém pokusu tři dny dopředu.

Důvody, které pro jeho odvolání byly uvedeny, jsou podle něj podivné. Jeho vedení, které nastoupilo v březnu, se totiž dařilo řadu věcí v Dopravním podniku měnit. Mnoho dodavatelů s nápadně výhodnými smlouvami bylo podle Liche ochotno jednat s Dopravním podnikem o změně smluvních podmínek. „Úklidová firma nám slevila o deset procent. Škodovka, kde máme tramvaje za osmnáct miliard, nám ustoupila o miliardu,“ vypočítal své úspěchy.

Připouští, že jeho vztahy s politiky, působícími v dozorčí radě, byly dlouhodobě napjaté.  „Každý den se mi politici snažili vnutit nějakého člověka na zaměstnání, vždycky jsem to odmítal. To zhoršilo můj vztah s dozorčí radou,“ popsal jeden z důvodů, proč měl s komunálními politiky, působícími v dozorčí radě Dopravního podniku, dlouhodobé problémy.

Celá akce byla připravovaná, i s lidmi uvnitř Dopravního podniku.

Je to útok na primátora, a ne na mě, řekl, ovšem přiznal, že důkazy pro to nemá. „Od začátku jsem věřil primátorovi, že to chce dělat dobře a čestně a věřil jsem, že Zdeněk Tůma i Tomáš Hudeček mají stejný zájem,“ uvedl. A nemá prý důvod těmto lidem nevěřit nadále. Jmenoval i lidi z ODS, kteří o jeho odvolání usilovali: byli to zastupitelé Hurda, Vodrážka, Nosek, kteří se v jeho odvolání aktivně zúčastňovali.

Další boj je podle něj na straně primátora. „Ten musí přes valnou hromadu odvolat dozorčí radu a ta mě případně může znovu jmenovat," řekl. Primátor Bohuslav Svoboda mu prý přislíbil, že se o takový postup pokusí.

„Dopravní podnik dodává Pražanům super servis a kdyby byl řízen trochu efektivněji, mohl by dodávat ještě lepší,“ uzavřel odvolaný ředitel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…