Z chybných podpisů měli udělat průměr, říká právník. Vrátí se Bobošíková?

23.11.2012 16:45

Podle některých výkladů zákona o přímé volbě prezidenta je možné, že by se do hry vrátila dnes vyřazená Jana Bobošíková. Podpisů jí chybělo nejméně a podle některých právníků ministerstvo vnitra zvolilo špatnou metodu.

Z chybných podpisů měli udělat průměr, říká právník. Vrátí se Bobošíková?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

"Velice mě překvapila a zarazila jedna věc. Ministerstvo vnitra oba dva vzorky, ze kterých počítalo chybovost, sečetlo. Podle mého názoru se vzorky měly například zprůměrovat. Takto sečtené to podle mého názoru neodpovídá výkladu zákona o přímé volbě prezidenta," řekl serveru Týden.cz ústavní expert Marek Antoš.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Pak by se do prezidentské volby měla šanci vrátit Bobošíková. Ta jako jediná jednoznačně řekla, že se bude bránit soudní cestou. Nevyloučili to ale ani Vladimír Dlouhý s Tomiem Okamurou.

"Pokud dnes dojde k tomu, že ministerstvo vnitra vydá rozhodnutí, že moje kandidatura nebude uznána, tak se o tom poradíme v rámci Suverenity. Rozhodně ale neočekávejte, že dnes složíme zbraně. Necháváme si naprosto otevřené možnosti. Nadále se považuji za kandidáta na prezidentku. Budu se za něj považovat do té doby, dokud sama neodstoupím, nebo nevyčerpám všechny prostředky právního státu, které jsou ve hře," uvedla Bobošíková.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…