Zlatý erb za webové stránky v kraji náleží i letos Hradci Králové

13.03.2012 14:09

Prvenství v krajském kole Zlatého erbu obhájil Hradec Králové v kategorii nejlepších webových stránek měst a v kategorii nejlepší elektronické služby, kde byla v hledáčku poroty kladně oceněna vloni zavedená služba MMS podněty občanů. Celostátní klání této prestižní soutěže bude vyhodnoceno v dubnu.

Zlatý erb za webové stránky v kraji náleží i letos Hradci Králové
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V těsném závěsu za Hradcem Králové zůstala města Česká Skalice a Náchod. Celkem se letos do soutěže Zlatý erb přihlásilo devět měst, 17 obcí a 20 různých elektronických služeb. Vítězové jednotlivých kategorií postoupí do celostátního kola, které bude vyhodnoceno 2. dubna v Hradci Králové.

Službu MMS podněty občanů zavedlo město v rámci zdokonalování webového portálu. Všem byla takto zpřístupněna možnost pohodlně upozornit na zjištěný nepořádek ve městě. Občan může ihned z místa poslat MMS zprávu nebo prostřednictvím webu vypravit obrázek s bližšími podrobnostmi. Od srpna do konce loňského roku byla tímto způsobem řešena zhruba stovka podnětů, z nichž asi polovina se týkala majetku města. Značná část podnětů upozorňovala též na nedostatky v čistotě města.

Pravidla soutěže nedovolují držiteli prvenství v kategorii nejlepší webové stránky města z uplynulého roku opětovně postoupit do celostátního klání roku následujícího, což znamená, že letos postupuje druhý v pořadí. Hradec Králové však v celostátním kole zabojuje se zmíněnou elektronickou službou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…