České dráhy platí manažerům sto tisíc měsíčně na pojištění

17.12.2009 9:17

České dráhy přispívají zhruba desítce vrcholových manažerů 100 tisíc korun měsíčně na osobní pojištění. Informaci zveřejnil Český rozhlas 1 - Radiožurnál.

České dráhy platí manažerům sto tisíc měsíčně na pojištění

Podle zjištění rozhlasu jsou pojistky uzavřeny u AXA životní pojišťovny, kde donedávna působil generální ředitel drah Petr Žaluda.

"Ano, mám uzavřenou životní pojistku, na kterou mi může zaměstnavatel přispívat. Není to žádná novinka. Řídící orgány společnosti jsou o ní plně informovány," sdělil Radiožurnálu Žaluda, výši zaměstnaneckého příspěvku nezveřejnil.

Podle anonymního oznámení, které přišlo na antimonopolní úřad, přispívají dráhy manažerům na pojištění 85 tisíc korun, dalších 13 500 korun dostane stejný okruh lidí na rizikové pojištění. Úřad nyní řeší, zda mu přísluší se situací zabývat.

Mluvčí drah Radek Joklík řekl, že uzavření pojistky si zajišťuje každý manažer sám, na jeho uvážení záleží i výběr ústavu. Podle Joklíka tak není pravda, že by všichni pojištění manažeři měli smlouvu s pojišťovnou AXA.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…