Tržil: Alkohol za volant nepatří

25.01.2010 18:55

Ostatní státy se také snaží zavést nulovou toleranci, tvrdí šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Tržil: Alkohol za volant nepatří

Za poslední měsíc klesl počet opilých řidičů za volantem o 110 případů, usmrcených je také méně. Ředitel dopravní police Leoš Tržil se však zatím brání spojování těchto pozitivních zpráv s novým nařízením, podle kterého jsou na alkohol testováni všichni šoféři zastavení v rámci silniční kontroly.

Leoš Tržil v pořadu Impulsy Václava Moravce také uvedl, že informace médií o přehnané administrativně spojené s dechovými zkouškami na alkohol jsou nepravdivé. Vyplnění formuláře rozsahu A4 prý trvá několik minut. 

Ředitel dopravní police mimo jiné prohlásil, že jeho resort neplánuje v souvislosti s nárůstem počtu kontrol pořizovat nové alkohol testery. Stejně tak zatím není potřeba nakupovat nové automobily, dosavadní vozový park čítající i několik rychlostních Passatů určených ke stíhání ujíždějících řidičů, prý zatím dostačuje.

Ke snaze sociální demokracie vrátit řízení bez řidičského průkazu opět mezi trestné činy Tržil řekl, že podle původního návrhu policie by se trestného činu dopustil ten, kdo by sedl za volant aniž by kdykoli v minulosti vlastni řidičské oprávnění. Takoví lidé totiž nikdy neabsolvovali výcvik v řízení vozidla a jsou pro ostatní účastníky provozu opravdu nebezpeční. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…