SPZ se svým jménem? Lze koupit v aukci

20.07.2010 6:50

Přidělování SPZ provází často korupční jednání. Tomu chce resort dopravy zabránit. Připravuje tak revoluční novelu zákona.

SPZ se svým jménem? Lze koupit v aukci

Ministerstvo dopravy v čele s jeho novým šéfem Vítem Bártou (VV) chystá do budoucna revoluci v přidělování automobilových státních poznávacích značek (SPZ).

Hlavním cílem připravované změny zákona, již chystá novopečený poslanec a dopravní expert Stanislav Huml (VV), je omezení korupce, kterou se na dopravně správních odborech stále nedaří vymýtit.

SPZ v aukci

Zájemci si tak podle návrhu resortu dopravy budou moci připlatit například za atraktivní SPZ se samými jedničkami, šťastnými číslicemi nebo třeba svým jménem. Značky, o něž bude největší zájem, se poté budou dražit v internetové aukci. Informaci přinesla úterní Mladá fronta Dnes.

Podobný systém již existuje v řadě evropských zemích, kde funguje zejména jako protikorupční opatření. Již nyní si totiž řada lidí za "atraktivní" značku připlácí - ale nelegálně.

Humlova novela počítá ale i s dalšími změnami. Lidé by si tak podle ní mohli například přenášet značky ze starého na nové auto. Recyklovat by se prý také mohly již vyřazené espézetky.

Více čtěte:

Karlovarská radnice se rozloučila s prominentní SPZ

Na SPZ auta půjde dát libovolný text

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…