Dobeš si stěžuje: Doprava doplácí na škrty nejvíc. Nespravedlivé

20.07.2011 19:22

Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) dostane příští rok 37 miliard korun. Bude to o 4 miliardy víc než letos. Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) však přesto tvrdí, že jeho resort na škrty doplatí nejvíc.

Dobeš si stěžuje: Doprava doplácí na škrty nejvíc. Nespravedlivé

Premiér Petr Nečas považuje zvýšení rozpočtu SFDI za splnění koaliční smlouvy, ve které je uvedeno, že objem peněz v rozpočtu na rok 2012 klesnout nesmí. Dobeš oponuje, že původně mělo ministerstvo dopravy dostat o třetinu víc. V rozpočtu se pro něj počítá s 20,8 miliardami korun.

Úspory jsou nepravedlivé

"Celkové snížení rozpočtu pro rok 2012 nese jen a jen ministerstvo dopravy," uvedl Dobeš pro ČTK. Škrty jsou podle ministra nespravedlivé a všechny resorty by se měly na snižování schodku státního rozpočtu podílet rovným dílem. Navrhuje tedy více omezit rozpočty na ministerstvu vnitra, obrany a zemědělství.

V letošním roce se podle Dobeše na ministerstvu dopravy také škrtalo nejvíc - z celkového objemu ušetřených peněz se na úsporách podílelo ze 43 procent.

Celková výše závazků SFDI, které se týkají výstavby a oprav dopravní infrastruktury, činí podle ministerstva dopravy 29 miliard korun. Aby těmto závazkům bylo možné dostát, ministerstvo využije peníze z mýtného nebo fondů Evropské unie.


Čtěte také:

  • Šéf dopravy Dobeš: Kalouskovým úsporám se nebráním. Ale pozor na dotace
  •  

    Ministr P. Dobeš: Škrty v infrastruktuře nic neušetří. Naopak se nám prodraží  

     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…