Závodník Loprais bere na dopravě 60 tisíc. Prý ale za málo práce

18.08.2011 21:53

Bývalý automobilový závodník Karel Loprais pobírá za propagaci BESIPu 60 000 korun měsíčně. Je jedním z lidí, jejichž platy nechal zveřejnit ministr dopravy Pavel Dobeš. Podle některých ale za tento plat propaguje značku velice málo.

Závodník Loprais bere na dopravě 60 tisíc. Prý ale za málo práce

"Tváří BESIPu není, protože ho nikde není vidět, není po něm v médiích ani vidu ani slechu. A to je ohromná škoda, protože tím se ztrácí potenciál, se kterým do funkce nastupoval," kritizuje činnost Karla Lopraise v rozhovoru pro ČT bývalá vedoucí BESIPu (bezpečnosti silničního provozu) Zuzana Ambrožová.

Několikanásobný vítěz dakarské rallye začal pro ministerstvo dopravy pracovat od května, nejprve dva měsíce zadarmo, nyní s platem 60 000 korun. Prozatím byl na celkem osmi krajských akcích. Pro rozhlas natočil šest spotů, jednou hovořil o BESIPu v České televizi a zúčastnil se pouze jedné tiskové konference ministerstva.

Související: Ministerstvo dopravy zveřejnilo platy. Výši odměn prý tají

"Nemá to být jen o tom, že bychom ho ukazovali na plakátech. Očekáváme od něj naopak mnohem víc, jeho zkušenosti jsou pro nás neocenitelné, chceme, aby pro nás připravoval dlouhodobé strategie," obhajuje Lopraise mluvčí ministerstva Jakub Ptačinský. Podle něj nemůže Loprais sedět osm a půl hodiny na ministerstvu, zajímavější je spíše jeho prezentace.

„V zahraničí je běžné, že známé tváře z automobilového sportu se podílejí na kampaních zdarma, je to pro ně otázka prestiže. Pamatuji si například jednu akci v Ženevě, kterou bez nároku na honorář podpořil Michael Schumacher," oponuje však Ambrožová. Jako příklad uvádí i cyklistu Jiřího Ježka nebo motocyklistu Lukáše Peška, oba zaštiťovali podobné akce pro ministerstvo jako Loprais, ovšem zadarmo.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…