Bakalova společnost OKD šetří. Letos nebudou ani Hornické slavnosti

28.07.2013 17:44

Jediný producent černého uhlí v České republice, firma OKD, ruší Hornické slavnosti. Ty se každoročně pořádaly na Den horníků v Karviné a Stařiči na Frýdecko-Místecku. Firma své rozhodnutí vysvětlila nedostatkem peněz.

Bakalova společnost OKD šetří. Letos nebudou ani Hornické slavnosti
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Těžba hnědého uhlí

„Vzhledem k situaci na trzích se skutečně díváme na každou korunu. Především nám ale nepřijde vhodné pořádat slavnosti v takto náročné době, kdy jsme nuceni propouštět a požadujeme po všech zaměstnancích, aby se zapojili do úspor. K hezké tradici Hornických slavností, která je poděkováním horníkům za jejich náročnou práci, se chceme vrátit ihned poté, co se nám podaří vyřešit aktuální záležitosti a stabilizovat ekonomickou situaci. Pevně věřím, že se k tradici vrátíme již příští rok,“ řekl deníku Právo předseda představenstva Jan Fabián.

Firma, jejímž majoritním vlastníkem je miliardář Zdeněk Bakala, se přesto hodlá zúčastnit pietní akce za zahynulé horníky. Akce by se měla, jako každý rok, konat 5. září u sochy horníka, která stojí na Univerzitním náměstí v Karviné. "Společnost OKD tím chce jasně ukázat, že této iniciativy, která je mezi českými privátními firmami ojedinělá, se úsporná opatření nedotknou,“ dodává Fabián.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

4:44 Nechutné. Ani vidět to nemůžu. Nákup paprik kazí Čechům náladu

Paprika, která je u nás klidně za stovku, stojí na Balkáně pakatel. Maximálně půldruhého eura. Na tr…