Policejní šťára na Nejvyšším i Vrchním státním zastupitelství

15.06.2011 14:17

Únik informací v kauze nákupu obrněných transportérů Pandur vedl policii k tomu, aby začala hledat důkazy na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně i Vrchním státní zastupitelství v Praze.

Policejní šťára na Nejvyšším i Vrchním státním zastupitelství

Prostory Vrchního státního zastupitelství v Praze i Nejvyššího státního zastupitelství v Brně prohledávají od středečního dopoledne policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. „Jde o zajištění důkazů, prohlídka je standardní nástroj," uvedl olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan k tomu, že se prohledávají místa, kde se nacházel protokol ke kauze Pandur.

Sledujeme Kauzu Pandur

„Úkony probíhají na obou místech, kde se protokol nacházel," řekla pro deník Právo mluvčí VSZ Irena Válová. „Policii jsem umožnil vstup do budovy a nechal ji konat," doplnil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman k prohlídce svého úřadu. „Do vyšetřování nehodlám jakkoli zasahovat. Je na dozorovém státním zástupci, aby postup kontroloval," dodal Zeman.

Soud prohlídky na státních zastupitelstvích povolil

„Vrchní státní zastupitelství dozoruje případ úniku informací z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Požádali jsme příslušný soud o povolení prohlídky nebytových prostor a soud v Ostravě nám vyhověl," upřesnil Ištvan s tím, že případ dozoruje z pověření NSZ v Brně a věc byla VSZ v Olomouci přikázána jako věcně i místně příslušnému orgánu.

„Tu věc zatím nemohu nijak komentovat," neprozradil mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták, co přesně policie na státních zastupitelstvích hledá. Kvůli úniku jména utajovaného svědka v kauze Pandur podal vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula, který sám čelí návrhu na odvolání kvůli řadě údajných pochybení při odhalování závažných hospodářských kauz, trestní oznámení. To směřuje jak na státní zástupce z VSZ v Praze, tak Nejvyššího státního zastupitelství v Brně.

K věci:

Policie vyšetřuje státní zastupitelství. Kvůli úniku v kauze Pandur 

Rampula: Trestní oznámení kvůli úniku informací jsem podal já 

Na vrchním státním zastupitelství se vyšetřuje zločin. Prásknutí svědka

Foto: policie.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…