Ta svině. To je ale hnus. Hušák a jeho pozoruhodné odpovědi

30.06.2011 21:21

Někdejší neomezený vládce Sazky Aleš Hušák poskytl pro časopis Instinkt rozhovor. A počtení to bylo vskutku zajímavé. Hušák totiž aniž by chtěl, tak svou osobu prezentoval jako figurku, která žije svým vlastním světem a řídí se i vlastními pravidly. A přitom všem se ještě diví, že ten jeho svět nikdo nechápe.

Ta svině. To je ale hnus. Hušák a jeho pozoruhodné odpovědi

„To je ale strašný. To je zločinec, že si vydělal peněz. Ta svině. To je ale hnus," odpověděl svérázně Aleš Hušák v rozhovoru s Milanem Šímou. Na otázku ohledně své měsíční gáže. Podobně nepochopitelně ale reagoval i jinde, například když byl tázán na osobního kuchaře, dovolené v režii Sazky a služební Bentley za pět miliónů.

„Já se musím fakt smát. V této zemi.....Pokud jde o Bentley, už jsme to vysvětlovali tisíckrát a je vidět, že jste si to nevygoogloval. Po tisící a první opakuji, Bentley a audiny byly součástí premií Sportky jako výhry. A část výherců si místo těchto výher vzalo peníze," vysvětloval.

Podle něj Sazka auta jako Bentley neprodala z jednoho prostého důvodu: „Kdybychom je prodali, už je prodáme o nějakých 200 tisíc míň. A v té době jsme obměňovali celý park a řekli jsme si, že když to tady zůstalo, tak ať to tady zůstane."

Sledujeme téma Kauza Sazka

Šetrný ředitel: Přece nebudeme peníze utrácet v hospodách

Jinde v rozhovoru pak přitakal na to, že měl osobního kuchaře. „Ve společnosti je závodní stravování a Bestsport provozuje největší restauraci v zemi. Já jsem proto zavedl takový úzus, že každý ředitel má své návštěvy vodit buď do Areny, nebo do Sazky, abychom nechodili do hospod a neutráceli peníze venku, a ano, vybral jsem si a požádal jsem představenstvo, ať jeden z těch kuchařů vaří jenom pro mě," zmínil.

Jenže obědy si prý i u osobního kuchaře vždy platí sám. „Ano, jezdil se mnou skutečně na dovolené, ale tam jsem si ho platil sám. Já například, na rozdíl od ostatních zaměstnanců, neplatím stravování sníženou sazbou, ale naplno. Každý oběd si platím sám s výjimkou obchodních partnerů," konstatoval.

Na Menorku museli půjčovat rodiče

Aby bylo jasné, že se netopí v penězích a naopak to byl před časem on, kdo si musel půjčovat, přišel i s touto historkou. „Na Menorku mně půjčili moji rodiče a můj kamarád Martin Ulčák. A tyto peníze jsem jim postupně splácel. Já jsem si ji za své peníze nekoupil, protože jsem na to pochopitelně neměl. Ano, samozřejmě, postupně jsem to mohl zaplatit a já se za to nestydím, protože je to v pořádku," vysvětlil, kde vzal finance na sídlo a pozemek na Menorce.

„Vy si myslíte, že je možné, když řídíte dvacet tisíc lidí, a máte za den třeba tři jednání v Evropě, lítat linkou?" odvětil na otázku, zda skutečně pronajmuté letadlo používal i na soukromé cesty.

Insolvenční správce Sazky Josef Cupka nedávno řekl, že takovou manažerskou smlouvu, jakou měl Hušák, ještě neviděl. Jeho základní mzda činila 1,03 miliónu měsíčně plus 13. a 14. plat a podíl na zisku. Dále měl nárok na mimořádné odměny - údajně několik miliónů za rok. Když se však Hušáka na podrobnosti tázal redaktor Instinktu, ten odvětil velmi stručně. „Není to pravda," řekl pouze.

Pečlivý Hušák pečlivě počítal. Nepřepočítal se?

Hušák kromě soukromého tryskáče a vlastního kuchaře, měl i dva asistenty, dva tajemníky, dvě sekretářky a dva řidiče. To všechno prý přišlo ročně na 150 miliónů korun. A co na to Hušák? „Lež. Já jsem si sednul, když to číslo vyšlo, a velmi pečlivě to spočítal. Velmi pečlivě. Takže ta částka se mýlí v řádech stovek miliónů," pronesl.

Podobně prý pečlivě spočítal, když se sečítalo, na kolik přišla Sazka Aréna. „To je číslo z říše pitomostí," zmínil k cifře 23 až 25 miliard korun. „Vsadím se teď s vámi, o co chcete, že těch 20 miliard nikdo nemůže spočítat."

Hušáka vyhodili ze Sazky. Zlatý padák nepřibalili

Nakonec ještě jedna perlička. Hušák totiž zřejmě nezaznamenal, že již není generálním ředitelem Sazky. „Jsem stále generálním ředitelem Sazky," podotkl s úsměvem a pro jistotu tuto větu ještě zopakoval po další otázce „Já jsem žádnou výpověď neobdržel. To je mediální kauza," završil rozhovor pro Instinkt.

PPF group: Asi netuší, za jakou umělou zdí si vystavěl svůj luxus

ParlamentníListy.cz se otázaly jednoho z největších věřitelů Sazky - PPF group - zda si myslí, že jsou Hušákovy reakce v rozhovoru vůbec v souladu s morálkou.

"Tuhle otázku si musí odpovědet pan Hušák především sám sobě. Pokud vinu nevidí, pak jde zřejmě o nedostatek sebereflexe a pokud se neumí dopočítat, co stál provoz jeho kanceláře, pak možná ani netuší, za jakou umělou zdí si vystavěl svůj manažerský luxus," odvětil pro ParlamentníListy.cz ředitel pro komunikaci PPF Group Milan Tománek.

„Už jsme si bohužel zvykli, že pan Hušák pravidelně a opakovaně lže. Jeho odpovědi tedy pro nás už nejsou ničím novým nebo překvapivým," doplnil reakci ředitel marketingu KKCG Dan Plovajko. Společnost KKCG je dalším z věřitelů Sazky.

Čtěte také:
Hušák skončil v Sazce. Do některých míst má zakázaný vstup
Sazka je na pokraji úpadku. Hušák couvl
Hušák je pracant. Zaměstnanci jeho odchod oplakali
E-invest a Penta chtějí koupit celou Sazku za 3,5 miliardy korun

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…