Čunek: Ať jsou viníci v mé kauzy potrestáni. Ne vše jste odhalili

18.08.2011 21:26

Jiří Čunek poslal dopis nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi, aby zveřejnil všechna pochybení při vyšetřování jeho údajné korupční kauzy. V úterý byl již zveřejněn výsledek kontroly, který určité chyby našel, Čunkovi to ale nestačí.

Čunek: Ať jsou viníci v mé kauzy potrestáni. Ne vše jste odhalili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

"Snahou řady Vašich spolupracovníků je zamést tuto kauzu pod koberec nebo svalit vinu na někoho jiného, aby nebyly jejich chyby odhaleny. Věřím však, že se této jejich snaze ubráníte," píše v dopisu, jehož část zveřejnil server iDNES.cz, nejvyššímu státnímu zástupci lidovec Jiří Čunek.

Sledujeme kauzu Čunek

Již v úterý byly zveřejněny výsledky kontroly, která našla v celém případu několik pochybení. "Jde o to, že bylo na nejvyšším státním zastupitelství chybně vyhodnoceno podání obhájce pana Čunka, když byla jeho kauza odebrána státnímu zástupci a předána panu Salichovovi do Jihlavy," vysvětluje mluvčí nejvyššího státního zástupce Helena Markusová.

Související:
Kontrola odhalila: Státní zástupci chybovali v kauze Čunek

Takové „konstatování" ale Čunkovi nestačí. Požaduje očištění státního zastupitelství a především potrestání viníků. Dále bývalý předseda KDU-ČSL po Pavlu Zemanovi chce, zkontroloval i vyšetřování soudního znalce Alexandra Berana, na základě jehož posudku byl před čtyřmi lety Čunek obviněn z korupce.

"Žádám Vás, abyste posoudil také podnět ke kontrole skončené věci týkající se podezření ze spáchání trestného činu soudního znalce ing. Berana," apeluje Čunek. V roce 2010 vypracovala nový posudek kauzy i Vysoká škola ekonomická, a ta klíčový důkaz vyvrátila. Kontrola Berana podle Čunka zní tak, jako by se spletl, on v tom ale vidí záměr.

Čtěte více:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…