Šťastný v ČT o projektu IZIP: Ouzký nám dělá ostudu, i v zahraničí

28.11.2011 21:57

VZP nemá ani po získání nadpoloviční většiny akcií ve firmě IZIP nad společností plnou kontrolu. Česká televize totiž zjistila, že firma IZIP si letos v srpnu těsně před podpisem kupních smluv změnila stanovy tak, že o zásadních krocích musí rozhodnout minimálně dvě třetiny akcionářů.

Šťastný v ČT o projektu IZIP: Ouzký nám dělá ostudu, i v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

VZP tak nemůže sporný projekt internetových zdravotních knížek zastavit. „VZP celou dobu tahala a tahá za kratší konec,“ říká Boris Šťastný v pořadu reportéři ČT. „Ouzký poškozuje jméno ODS nejen v Evropském parlamentu,“ dodává k Miroslavu Ouzkému (ODS), který prodal své akcie z IZPu švýcarské firmě.

Horák proti změnám nic nenamítal

K tomu, aby VZP mohla o IZIPu rozhodovat, by podle nových stanov potřebovala dvoutřetinovou většinu, kterou nemá. Nemůže ho ale ani prodat, nemůže bez menšinových akcionářů volit ani odvolávat členy správní či dozorčí rady a nemůže je ani za jejich práci odměnit.

Potvrzuje to i ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09). Ředitel VZP Pavel Horák přitom byl přítomen na valné hromadě, kde se změna stanov projednávala.  „Z notářského zápisu nevyplývá, že by doktor Horák cokoli namítal,“ uvedl Mates.

Člen dozorčí rady VZP Radim Vysloužil (VV) připravuje trestní oznámení. Ředitel IZIP Pavel Pašek přitom v minulém týdnu napsal stížnost řediteli ČT Petru Dvořákovi, že ČT vede proti firmě IZIP dehonestující kampaň.

Související:
Vlastizrada, vysvětlete to. ODS drsně nadává svým "IZIPákům"
Drtinová grilovala Ouzkého: Kdo je tajemný švýcarský investor?!
Ouzký (ODS): Svým podílem v IZIPu jsem se nikdy netajil. O střet zájmů se nejedná

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…