Hlasování v Hradci Králové: Ty peníze nám vrátíte. Následovala pauza a změna názoru

01.02.2012 9:01

ParlamentníListy.cz před týdnem informovaly, že zastupitelé v Hradci Králové zřejmě neodpustí dluh, respektive špatně vykázanou dotaci několika set tisíc, kterou měl na svědomí bývalý náměstek východočeské metropole Leoš Kučera. Naše redakce měla pravdu jen z poloviny. Během úterního hlasování nejprve zastupitelé dluh skutečně odpustit odmítnuli. Nakonec se ovšem rozmysleli.

Hlasování v Hradci Králové: Ty peníze nám vrátíte. Následovala pauza a změna názoru
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Zdržel se, pak souhlasil. Zdržela se, pak souhlasila. A to samé ještě dvakrát. Tak vypadalo úterní hlasování volených zastupitelů Hradce Králové, kteří odmítali, respektive potvrzovali odpuštění dluhu bývalého náměstka Leoše Kučery.

ParlamentníListy.cz již minulý týden z několika zdrojů získaly důvodovou zprávu, kterou město na svém zasedání hodlalo s největší pravděpodobností odmítnout -  žádost "o prominutí odvodů za porušení rozpočtové kázně a nevyměřeného penále za prodlení občanského sdružení Pro-Centrál", kterou Radě města předložil Aleš Mokren, vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu.

Ve zprávě, kterou má redakce k dispozici, se upozorňovalo zejména na "nedůvěryhodnou právnickou osobou", kterou je o.s. Pro-Centrál v čele s Leošem Kučerou.                                  

Jak naši redakci informovalo několik místních politiků, celé hlasování probíhalo velmi zvláštně. To se týkalo zejména čtyř opozičních tváří, které se během prvního kola hlasování zdržely, následně souhlasily s odpuštěním dluhu. Jmenovitě šlo o Jiřího Kocourka (ČSSD), Taťánu Lankašovou (KSČM), Libora Nejedlého (KSČM) a Vlastimila Ondráčka (ČSSD).

Proč ta změna?

Před druhým hlasováním byl v celé věci doplněn dodatek "odpustíme dluh za podmínky převedení zařízení pro digitální projekci a digitální ozvučení do majetku města do 15. 02. 2012."

Dluh necelých 400 tisíc korun vzniknul v době, kdy byl tehdejší náměstek primátora Kučera v čele místního renomovaného kina Centrál.

Kučera, který hájí barvy uskupení Doma v Hradci (koalice KDU-ČSL a SNK-ED), v září loňského roku právě kvůli nepříznivé finanční situaci svého bývalého zaměstnavatele rezignoval. "Vzdávám se tímto funkce náměstka primátora s platností od 1. října 2011. Důvodem mé žádosti je stav artkina CENTRÁL, které jsem dříve vedl a které se díky kumulaci dluhů z dřívějších období a po nevydařených personálních obměnách ocitlo ve vážných existenčních potížích," uvedl při svém odchodu Kučera.

Pro odpuštění Kučerova dluhu mimo jiné hlasoval bývalý primátor Martin Dvořák (VPM) nebo europoslanec Oldřich Vlasák (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…