Imigranti se chovají jak zvířata. Zastánci migrace budou mít krev na rukou. Takoví magoři nebyli ani komunisti. Na akci Konvičky a Okamury to jen létalo

23.06.2015 14:45

Občanské sdružení Akce D.O.S.T. uspořádalo v pondělí šestnáctý diskusní večer na téma „Příliv uprchlíku do Evropy: Multikulturní obohacení nebo občanská válka?“. V sále Českého svazu vědeckotechnických společností vystoupili předseda Bloku proti islámu Martin Konvička, předseda strany Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura či publicistka Lea Vojteková.

Imigranti se chovají jak zvířata. Zastánci migrace budou mít krev na rukou. Takoví magoři nebyli ani komunisti. Na akci Konvičky a Okamury to jen létalo
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jiří Barták (vlevo) s Martinem Konvičkou.

V úvodu se Lea Vojteková vymezila vůči multikulturalismu. „Kdyby byl multikulturalismus jen pozitivní, stěží by pak existovaly války a nenávist mezi různými skupinami. A přesto nám budou multikulturalisté vydávat rozmanitost za největší klad, někteří mluví o uznání kohokoli a čehokoli. Ale uznat kulturu, která Západem opovrhuje a neuznává lidská práva, to není uznání, ale sebevražda,“ řekla Vojteková. Česko podle ní musí samo určovat, koho přijme tak, aby příchozí byli přínosem. Za demagogický nesmysl považuje Vojteková argument zastánců imigrace, že jsme povinni být solidární, když od nás lidé a z celého komunistického bloku utíkali na Západ a byli tam přijímáni. „Tady chybí logika, morální povinnost snad mají ti, kdo utekli, ne ti, co tady zůstali. A Západ si tehdy také vybíral, koho přijme. Zastánci masové imigrace nám lžou o tom, jaký ekonomický přínos uprchlíci představují. Kdyby to tak opravdu bylo, proč by se jich Německo, Řecko, Itálie chtěli zbavovat?“ ptala se Lea Vojteková, jíž se zdá, že lidem prosazujícím přijímání uprchlíků je pokrytectví blízké. V Evropě jsou podle ní v muslimských ghettech náznaky o zavedení práva šaría a podle zkušeností z blízkosti azylových center v Německu roste kriminalita, dochází k obtěžování žen a lidé se tam bojí vycházet.

Vojteková: Kdyby jim skutečně šlo o život, nebudou si vybírat

„V Rakousku ve stanovém městečku uprchlíci protestovali proti tomu, že nemají dvě teplá jídla denně a zasahovat musela policie. To mají být ti chudáci prchající před válkou, kteří tady opovrhují jídlem? Kdyby jim skutečně šlo o život, nebudou si vybírat,“ rozčílila se Vojteková. Strach před islámem podle ní není iracionální a obvinila zastánce příchodu uprchlíků, že nemají odvahu podívat se pravdě od očí. Popsala proto scénáře, které hrozí České republice a zahrnují zvýšenou zločinnost, zatížení sociálního systému a úpadek hospodářství. „Dnes zde máme takzvané vyloučené lokality s tisíci Romy, kterým říkáme nepřizpůsobiví, a neumíme ten problém řešit. Nedovedu si představit, jak se budeme potýkat s problémem tisíců uprchlíků z jiných kultur. Zastánci imigrace budou mít krev na rukou, nechápou, že islám je s naší kulturou neslučitelný. Jsou tady tři řešení – islám nás převálcuje, nastane občanská válka nebo bude zvolen nový Adolf. Ti, kdo varují před islámem, se snaží těmto rizikům předejít. Udělat z České republiky pobočku severní Afriky není řešení,“ řekla Vojteková.

Konvička: Nevíme, kolik jich je a zda je skutečně pronásledují 

Na její vystoupení navázal Martin Konvička, který řekl, že mu zejména vadí, že v celé debatě o imigraci chybí informace o tom, kolik lidí přichází, odkud jsou a jestli jsou skutečně pronásledováni. Popsal dva hlavní uprchlické proudy, které sem míří – první levantský ze Sýrie, druhý z jihu z Afriky. Jako potomek Řeků, kteří migrovali do Československa v padesátých letech, také připustil, že uprchlíci mohou být obohacením cílové země. „Když si ale komunisti zvali Řeky, zvali své spojence, stejné to bylo i za první republiky, kdy byli přijímáni antinacisté, vždy migrovali spojenci. V minulosti si nikdo nezval své nepřátele, takoví magoři jako Evropská unie nebyli ani komunisti,“ řekl Konvička.

Jižní proud je podle něj ještě nebezpečnější než levantský, protože obsahuje velkou většinu mužů a je zvláštní v tom, že uprchlíci museli překročit Saharu, což vyžaduje náročnou logistiku. „Najednou tudy proudí statisíce lidí, je to logisticky vysoce organizovaná operace a jejím prostřednictvím se do Evropy dostávají saláfisté, kteří jsou v Eritreji a dalších afrických zemích pronásledováni pro svůj extremismus. Další část tohoto proudu tvoří kluci, kteří uvěřili, že v Evropě dostanou peníze, nemusí se zde pracovat, mají představy z televizních seriálů. A není pochyb o tom, že mezi nimi jsou i přímí agenti radikálů včetně Islámského státu. Radikalizace i umírněných uprchlíků, kteří šli za lepším životem, je ale skoro jistá. A všimněte si, že naši domácí muslimové migrací vítají, vystupují proti aktivistům IVČRN. Je to logické, máme tady pár tisíc machometánů, kteří jsou víceméně pro srandu, ale ve chvíli, kdy sem přijdou dalších statisíce jejich klientů, i ten nejumírněnější machometán jim bude dohazovat kšefty, radit co dělat, a tak vyroste jejich význam.“

Konvička pak své vystoupení uzavřel tím, že petice proti přijímání imigrantů, kterou IVČRN organizovala, znamenala společenské vzedmutí, jaké tady od roku 1989 nebylo, a adresoval výčitku médiím, která ji ignorovala. „Musíme začít kontrolovat pohyb na hranicích a přestat si hrát na nějaké proevropské sentimenty, je třeba na tom trvat i přes odpor EU,“ uvedl Konvička.

Okamura: Chovají se jako zvířata. Pokud EU nezakročí, uvažujme o vystoupení

Tomio Okamura vyhlásil požadavek nulové tolerance nelegální imigrace a uvedl, že již vyzval ke spolupráci své evropské partnery, jako je francouzská Národní fronta, nebo rakouští Svobodní s tím, že hodlá iniciovat celoevropské referendum. „Pokud EU nebude schopna problém řešit, je třeba vážně uvažovat o vystoupení z Unie a zrušit Schengen. Na téma přijímání imigrantů by mělo být referendum i v u nás, podal jsem ve sněmovně návrh, ale byl odmítnut. Pasové kontroly na hranicích jsou menším zlem než divoké hordy v českých a moravských městech. Ano, imigranti se často chovají jako zvířata,“ řekl Okamura. Imigrace podle něj nic neřeší a jediné řešení je odstranit její důvody, jedním z nich je přitom agresivní imperiální politika USA. Okamura se také obává, že vlna, která se na nás řítí, jsou někým řízení vetřelci.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zemánek: Jen silná, sebevědomá a křesťanská Evropa může být protiváhou

Místopředseda Národní demokracie Ladislav Zemánek konstatoval, že přesto, že se současná imigrační krize bude České republiky dotýkat, imigraci jako takovou není nutné úplně odmítat. „Menší počet lidí, kteří budou mít pozitivní vztah k naší kultuře lze přijímat, musí ale přicházet prověření jedinci. Tento přístup bychom si ale mohli dovolit jen tehdy, pokud bude mít stát plnou kontrolu nad českými hranicemi. Proto bychom měli opustit schengenský prostor a obnovit kontroly na hranicích. Je nezbytné odmítat všechny pokusy Bruselu přiřazovat státům počty imigrantů, kteří se do Evropy dostali nelegálně. Evropské unii ale nejde ani o demokracii, ani o lidská práva, svobodu nebo o úctu k rozmanitosti, EU je stále autoritativnější byrokratický kolos, jehož idea je sice na pohled hezká, ale v praxi jde o útlak a represe,“ je přesvědčen Ladislav Zemánek, který obvinil Unii z bolševického přístupu a kvóty jsou podle něj jedním z nástrojů, jimiž se takový přístup realizuje.

Oproti ostatním účastníkům akce se vyslovil smířlivěji k samotnému islámu: „Nesdílím názory těch, kdo tvrdí, že islám do Evropy vůbec nepatří, islámu si svým způsobem vážím a nevidím větší problém, aby i na našem kontinentu žily komunity vyznavačů tohoto náboženství, stejně jako po staletí křesťané žili na území islámských zemí. Pokud chceme dělat z islámu satanské učení a z muslimů úhlavní nepřátele, a přitom setrvávat na pozicích sekulárního humanismu a všech z něj vyrůstajících ideologií, pak si ze strany muslimů nevysloužíme nic jiného než nepřátelské pohrdání. Jen silná, sebevědomá a křesťanská Evropa může být protiváhou i partnerem islámského světa.“

V diskusi na tuto myšlenku navázal jeden z účastníků, který sklidil potlesk, když řekl, že je nutné zlikvidovat Evropskou unii, a vyslovil požadavek na vytvoření budoucí vize, že je třeba najít základní ideové východisko, které nebude pravicové ani levicové, ale důsledně křesťanské. Na jeho dotaz, co by Evropa tedy měla dělat, Ladislav Zemánek potvrdil, že nevidí jinou cestu než návrat ke křesťanství a v reakci proti silnému a dynamickému islámu opustit evropský relativismus a vrátit se k něčemu, co Evropanům dávalo v minulosti sílu. Ocenil tak přínos křesťanství, které se vyvíjí, a je proto třeba se nevracet k historické podobě, ale najít jeho formu pro dnešní dobu.

Tomio Okamura v diskusi uvedl, že je důležité, aby se všichni lidé, kteří mají negativní postoj k islámu a imigraci, spojili, jinak nemají šanci na prosazení svých názorů. „Jsem v Poslanecké sněmovně a vidím, jaká je tam atmosféra. Pokud se všichni nespojíme v jedné platformě, nemáme šanci nic prosadit. Blok politických stran KDU-ČSL, ČSSD a dalších tradičních stran je tak silný, že se proti nim do sněmovny dostane jen jedna platforma. Proto jsme vytvořili hnutí Svoboda a přímá demokracie. Politika se rozhoduje v Poslanecké sněmovně, a pokud tam nebudeme mít zastoupení, můžeme dělat demonstrace, jaké chceme, a oni se nám budou jen smát,“ vyzval k jednotě Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Daniel

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…