Lucie Bílá prozradila, čím zavařila politikům v kampani. A řekla více o Klausovi

16.10.2013 19:40

JINÝMA OČIMA Zpěvačka, Zlatá slavice, herečka, moderátorka, porotkyně, tím vším je Lucie Bílá, která právě tento týden zahájila svou doposud největší tour s názvem Černobílé turné 2013. To se po obrovském úspěchu v Praze přesouvá na Slovensko a i do dalších českých měst. Kryje se s volbami a ParlamentníListy.cz zjistily, co pro volby Bílá všechno udělala.

Lucie Bílá prozradila, čím zavařila politikům v kampani. A řekla více o Klausovi
Foto: Archiv LB
Popisek: Lucie Bílá

Lucie Bílá zhubla, půl roku se připravovala na své megaturné, a to i s vědomím, že v posledních dvou měsících věděla, že budou volby. Známá volička pravice stále patrně neví, koho bude volit. I podle lidí z jejího okolí není rozhodnutá.

Zpěvačka si myslí, že ani není koho volit. Občas se stává obětí posměšků za své názory na Václava Klause, na ODS, na Miloše Zemana a podobně, ale jak prozradila pro ParlamentníListy.cz, tyto volby jsou prý jiné.

Vyfoukla billboardovou kampaň

„Nejenom, že se kryjí s mým Černobílým turné, ale já jsem pro volby udělala maximum. Vyfoukla jsem jim stovky billboardů po celé republice. Vždyť když jedete tou naší malou zemičkou, všude na vás zírá ta Bílá s velkýma očima s nápisem Černobílé turné. To je také maximum, co jsem pro volební kampaň byla ochotna udělat,“ řekla zpěvačka, jež zažívá podle svých slov své nejšťastnější období v životě!

„Nebudu podporovat žádnou stranu, žádného kandidáta. Každý ví, koho má nebo chce volit. Já se soustředím na své turné, to je moje volba. Samozřejmě mi není lhostejné, co se v téhle zemi děje, kde žiju. Ale protože je tu opravdu neutěšená nálada, takový nějaký smutek, snažím se tím turné rozdávat radost, smích, potěšení a chci lidem být něco platná. A jsem šťastná, že lidi na koncerty chodí a baví se,“ říká přesvědčeně Bílá.

Prý jsou na ni možná někteří politici, kandidáti a politické strany naštvaní, protože jim vyfoukla „billboardovou kampaň“, ale jak zdůrazňuje, své turné plánovala dřív, než se rozhodlo o předčasných volbách.

„Chci dělat lidem kašpárky místo volebních billboardů. Myslím, že to lidi teď strašně potřebují. Chci rozdávat pozitivní energii, dobrou náladu. Někteří lidé mi dodnes nemohou zapomenout, že jsem se zastala Václava Klause, ale já jsem to neudělala proto, abych se zviditelnila, ale proto, že jsem to tak cítila. Udělala jsem lidské gesto a pořád se to bude omílat. Postavila jsem se za Václava Klause v roce 1998 a nebrala to jako politiku, ale jako obranu proti nespravedlnosti, kterou nesnáším. Měla jsem neodbytný pocit, že musím něco udělat a doteď za to mám černý puntík. Nicméně já si za tím neustále stojím. Nejsem člověk, který dá svou podporu jen tomu, komu se daří. A pak je tu začátek letošního roku, amnestie… Proč se ozvali jen ti, kterým se to nelíbilo? Ale jejich názor jim neberu a respektuji ho. Ale proč nekřičeli a nepoděkovali hlavně ti, kterým to pomohlo a chtějí žít teď opravdu spořádaný život? Ti recidivisti se do vězení stejně vrátí,“ říká pro ParlamentníListy.cz Bílá.

Milovaná i opovrhovaná

Lucie Bílá, která je podle všeho hodně citlivá, vnímavá a mnoho lidí ji proto miluje, narazila i na bolestivé téma s herečkou Jiřinou Jiráskovou. Za to, že se po jejím boku poslední měsíce života zpěvačka objevovala, sklidila také pořádnou kritiku. Někdy i od kolegů. Zpěvačka si ale stojí za svým.

„Padesát tisíc lidí mi poděkovalo, že jsem poslední měsíce prožila s Jiřinkou Jiráskovou, že jsem jí myla vlásky, pilovala nehty a že jsem za ní denně chodila a dělala ji šťastnou. A pak pár lidí na mém Facebooku rozjelo diskuzi, co jsem to za člověka, který se chce jen zviditelnit. Co z toho zůstalo, je to, že jsem vypočítavá potvora. Možná kdybych byla neznámá z ulice, nepopulární, kdybych potřebovala zviditelnění, ale takhle? Já přece dobře věděla, že Jiřinka odchází z tohoto světa, a proto jsem pár lidem ještě pomohla, aby se s milovanou herečkou stačili rozloučit. Tak proč se neozvali ti, kterým moje jednání prospělo? Nevím, nerozumím tomu,“ dodává zpěvačka.

Nestydí se za své city

Koho bude letos volit, neprozradila, ale nadnesla, že nikdy nebude volit levici. Zda půjde k volbám, není jasné a Lucie Bílá se nechce k politice dál vyjadřovat. Ale jít k volbám považuje za občanskou „povinnost“ každého občana země.

„Nikoho nemůžete k ničemu nutit a nebylo by to fér. Ale já bych ráda, aby můj syn žil v zemi, kde je doma, kde se může cítit bezpečně, šťastně, a kde bude moct dělat to, co umí a co ho baví. A co mě trápí, je, že se lidé k sobě ne vždy chovají hezky. Že je tu trochu ostuda říkat, co si člověk myslí. Mnoho let dělám na podpisovkách za svým jménem srdíčko a dělat to budu dál. Vždyť i Božena Němcová psala na své dopisy 'S láskou, s úctou, Vaše vždy oddaná…' Já se nestydím za svoje city. Jsou ale lidi, kteří lásku potřebují, a jestli já jí mám pro ně plnou náruč, tak ji budu rozdávat, i kdyby mě měli ostatní třeba ukamenovat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …