Nářez od bývalého politického vězně Wolfa: Hrad, vláda, ČT. Je tu pořád mafie řízená Kremlem

02.01.2015 18:00

JINÝMA OČIMA Prezident, vláda, Česká televize. Ostuda na ostudu. Bývalý politický vězeň, chartista a antikomunista Jiří Wolf vidí úplně všechno černě. Pomohlo by prý snad jen zavedení tělesných trestů. Prostě, aby každý zloděj a korupčník dostal na Václavském náměstí v Praze pětadvacet na prdel.

Nářez od bývalého politického vězně Wolfa: Hrad, vláda, ČT. Je tu pořád mafie řízená Kremlem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Wolf

„Tuzemská vláda je ostuda a v čele země stojí bývalý komunista, který není můj prezident. Jaký národ, takový prezident. Zasloužíme si ho, když jsme si ho zvolili. Ostuda na ostudu. Když si vezmete agenta StB Babiše, který si do úřadů dosazuje své lidi, primátorku a tak dále, chce se vám brečet. Ten nám tady bude vládnout a o nás rozhodovat. Je to taková politická mafie," nepáře se s hodnocením Jiří Wolf, který málem zemřel v komunistickém žaláři. Současné vládě proto uděluje nejhorší známku, tedy „kouli".

Zamlžený vliv Kremlu

„Byl jsem první z těch, kteří už půl roku před volbami tvrdili, že byl Zeman stvořen Kremlem. Generální ředitel České televize Petr Dvořák je ostatně také bývalý komunista. Tady prostě vládne Kreml, který si dosazuje své lidi, kde je potřebuje. Velín ČT je mozkem politického zpravodajství, které ovládají komunisté. Co se týče vzpomínek na 17. listopad 1989, tak tam zase obhajovali podvod, že šlo o spontánní projev lidu," doplňuje pro ParlamentníListy.cz.

Tomu, že je za své protiruské a protizemanovské postoje Česká televize naopak kritizována, říká mlžení. „Podle mě tahle televize neustále hájí zájmy Ruska. Neděje se to otevřeně, jde o skrytou záležitost. Je to všechno jen naoko, jen jako. Kritizuje se, ale přitom se nic neděje. Jen aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Pomáhá tomu Zeman, pro nějž jsou lidská práva zbytečná," říká Wolf.

Stále ruskou gubernií

„Vždyť se naši politici staví i proti sankcím uvaleným na Rusko. Ekonomicky nás to ohrožuje, takže se chováme jako prodejné děvky. Hlavně u zbraní jde o těžké peníze a jsme ochotni je dodávat komukoliv. Ne přímo, ale věřím tomu, že je bývalí estébáci prodávají přes jiné státy, kam to dokážou. Bohužel to tak ale dělají všichni, třeba i Američané. S dodávkami zbraní Ukrajině nesouhlasím. Ukrajina sama jasně prohlásila, že chce mít neutralitu, ale Západ jí to nedovolí. Přitom mezi Západem a Východem musí zůstat takzvaný neutrální pruh," míní.

Politika podle něj vždy byla a je stále špinavá. „Fakticky se v tom člověk nevyzná. To by musel být velmi dobrým analytikem. Z globálního hlediska jsme ale stále ruskou gubernií. Na všech úřadech sedí bývalí komunisté. Otřesné je to v justici. Vždyť víte, jak jsem dopadl u soudu s minkovickým bachařem Josefem Vondruškou. Nebyl odsouzen, protože by tím uznali, že se zde dělala svinstva," upozorňuje.

Přehlížení lidských práv

Podle Jiřího Wolfa se v zemi lidská práva přehlížela a přehlížejí se i dnes. „Jak Havel, tak i Schwarzenberg přehlíželi porušování lidských práv, protože nikdy neřekli, že se zde masově pořád porušují, nyní hlavně v sociální oblasti. Když to napíšu, nikde mi to nevezmou. Lidé tady umírají na ulicích, stát je nedokáže ochránit. Ombudsman slouží jen jako alibi politické moci. Na něj se lidé mohou obracet, ale jen jako jednotlivci," podotýká.

„Nikdo tuhle moji kritiku neposlouchá. Wolf je kverulant a kritik, takže se nemá právo v médiích svobodně vyjadřovat. ParlamentníListy.cz jsou jediné, které občas něco zveřejní. Kolem sebe ale slyším, že nejsou objektivní - a řada lidí je tím ovlivněna. Pokud budete kritizovat problémy této země, tak nejste loajální. Copak mám ale chválit, když není co, a lézt někomu do zadku? To je o morálce. Spousta lidí se dnes bojí mluvit, aby nepřišli o práci, takže jsme opět v určité verzi totalitního režimu," uvádí pro ParlamentníListy.cz.

Pětadvacet na holou

Každý, kdo se dostane na úřednické místo, ho podle Wolfa vykonává jen pro peníze. „Je třeba rozvíjet morálku. Ztrácíme morální hodnoty a lidé neví, co je stud. Když to bude pokračovat, tak se u nás nic nezmění. Každý druhý občan okrádá stát na daních. Musíme se změnit všichni. A začít výchovou v rodině. Po sametové revoluci totiž došlo k totální demoralizaci země," stěžuje si.

Vzpomíná při tom na mládí. „My byli řezaní a vedení k morálce rákoskou. Zažívali jsme něco podobného jako ve filmu Obecná škola. To byla výchova. Zavedl bych do škol opět rákosku. Dnes jsou děti sprosté, vulgární, nemají úctu ke starším lidem. Dokonce bych zavedl i do trestního zákoníku fyzické tresty. Třeba Davidu Rathovi bych na Václaváku nechal vyplatit pětadvacet na holou. Samozřejmě by si to potom ještě musel odsedět," dodává s tím, že i tento proces vyšumí stejně jako všechny ostatní.

Ve vězení málem zemřel

Poprvé byl Jiří Wolf zatčen v roce 1978, když u něj policie při domovní prohlídce našla protistranické a protisocialistické dokumenty. Byl odsouzen za podvracení republiky ke třem letům vězení. Následně prohlásil, že byl k přiznání donucen nátlakem, takže mu byl za falešné obvinění trest zvýšen o dalších šest měsíců. Více než půl roku byl v Minkovicích umístěn na izolaci ve zvláštním oddělení. Část trestu kvůli neplnění pracovní normy strávil v drsném žaláři ve Valdicích.

Při druhém trestu skoro zemřel. Byl zatčen roku 1983 za to, že rakouskému velvyslanectví v Praze údajně předal informace o podmínkách věznění v Československu, konkrétně v Minkovicích. Za podvracení republiky byl odsouzen k šesti letům vězení. Ve Valdicích se jeho zdraví zhoršilo. Trpěl například bolestmi hrudníku a zhoršením zraku. Když v roce 1984 na jeho případ upozornila Amnesty International, zdravotní péče a podmínky se zlepšily. Dosud trpí chronickým únavovým syndromem a depresemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …