Také dnes Miloš Zeman naštve vítače uprchlíků. Přednesl zcela nový návrh a nakopl Kalouska

07.12.2015 13:11

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou zahájil třídenní návštěvu Ústeckého kraje. Cesta tradičně začala setkáním prezidenta s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, následně Miloš Zeman debatoval s krajskými zastupiteli, kde se mimo jiné opřel do šéfa TOP 09 Kalouska za jeho „hodinové žvanění v Parlamentu o ničem“.

Také dnes Miloš Zeman naštve vítače uprchlíků. Přednesl zcela nový návrh a nakopl Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Na úvod krajským zastupitelům prezident řekl, že jim chtěl připravit zajímavý dárek, ale bohužel to nevyšlo. „Podpořil jsem lobbistickým dopisem Ústecký kraj ve věci odloučeného pracoviště Galilea. Měl jsem pocit, že dělám dobrou věc, protože je na to v kraji všechno připraveno. Bohužel stejný lobbistický dopis napsal paní evropské komisařce i belgický král a jak jsem se právě dnes dověděl, tak vám s lítostí sděluji, že jsem s belgickým králem prohrál,“ přiznal prezident ústeckým zastupitelům.

Vzhledem k tomu, že jde pravděpodobně o poslední návštěvu do příštích krajských voleb, Zeman poděkoval hejtmanovi, krajské koalici, ale také krajské opozici v zastupitelstvu za to, že nedělá to, co dělá Miroslav Kalousek v Poslanecké sněmovně. „To znamená hodinové žvanění o ničem, hodinové obstrukce, díky čemuž je Parlament v podstatě paralyzován, nemůže pracovat a nemůže schvalovat někdy rozumné, někdy méně rozumné návrhy,“ uvedl prezident.

Konstatoval také, že snad i stavba dálnice D8 je na dobré cestě. „A ta nešťastná dálnice D8 blokovaná přes dvacet let ekoteroristy. Mám příslib ministra dopravy, že bude dokončena koncem příštího roku,“ tlumočil zprávu šéfa resortu dopravy Dana Ťoka prezident.

Místo otázek od zastupitelů občas zněla i podpůrná slova. „Vydržte, máme vás rádi,“ zazněl vzkaz od krajského zastupitele Dubského prezidentovi.

Starosta jedné z obcí, kde se nachází detenční tábor pro ilegální migranty, si prezidentu republiky postěžoval. Nedávno se prý v okolí detenčního zařízení konala demonstrace, kde asi 70 lidí vyzývalo k propuštění migrantů z táborů na svobodu. „Chci říct, že mezi těmito demonstranty nebyl ani jediný náš občan, všichni ti demonstranti byli dovezeni z Prahy,“ sdělil starosta prezidentovi.

„Možná vás překvapím, ale já jsem také pro propuštění migrantů z detenčních zařízení, ovšem tak, že je naložit do autobusů, opatřit příslušnou eskortou a odvézt na hranice. Takže žádné propuštění a jejich potulování po republice. Považuji za chybu už jen to, že jsme je nechali proniknout na naše území. Vím, že teď je tu migrantů málo, ale v okamžiku, kdy se Česká republika stane tranzitní zemí a Německo bude migranty vracet, tak je bude vracet k nám a tady je budeme muset umisťovat do detenčních táborů,“ popsal Zeman při debatě se zastupiteli Ústeckého kraje.

„I když to zní tvrdě, nejjednodušším řešením je kontrola hranice policií a armádou tak, aby každý, kdo chce tyto hranice nelegálně překročit, aby tu možnost neměl a byl okamžitě vrácen. Tím ušetříme nejen náklady na provoz detenčních zařízení, ale i náklady vzniklé tím, kdybychom migranty z detenčních zařízení pouštěli a nechávali volně pohybovat,“ pokračoval prezident.

Ten také podpořil aktivní i dobrovolné zálohy, kdy by se obnovil tříměsíční výcvik, což by mohlo pomoci s obranou našich hranic. „EU není schopna vůbec zajistit ochranu schengenské hranice, namísto toho vydává řadu nesmyslných směrnic, ale svoji základní úlohu neplní,“ doplnil prezident Zeman a dále odmítl vytvoření tzv. minischengenu nebo dvourychlostní Evropy. Podle jeho slov by nešlo o žádné řešení, ale ustupování teroristům, kteří si přesně toto přejí.

Ještě během pondělí navštíví prezident jednu z místních firem v Děčíně, která se zabývá výrobou čaje, a po obědě s poslanci a senátory zvolenými za Ústecký kraj se vypraví do Benešova nad Ploučnicí, kde se uskuteční první debata s občany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…