„Domov je doma“! V listopadu se opět chystá kampaň TÝDEN RANÉ PÉČE® 2015

21.10.2015 14:32

Co je to raná péče? Jaké to je, když v rodině vyrůstá postižené dítě? Jak takovým rodinám pomoci? To se dozví veřejnost během celorepublikové kampaně Týden rané péče, který proběhne ve dnech 9. – 15. listopadu 2015. Záštitu nad letošním ročníkem převzala ministryně práce a sociálních věcí Mgr. Michaela Marková a Asociace krajů České republiky.

„Domov je doma“! V listopadu se  opět chystá kampaň TÝDEN RANÉ PÉČE® 2015
Foto: red
Popisek: Týden rané péče - ilustrační foto

Záměrem této každoroční listopadové kampaně je zejména rozšíření povědomí o rané péči. Raná péče je služba, která pomáhá rodinám překonávat těžké situace při výchově dítěte s postižením. Naším cílem je pomoci rodinám vytvořit takové podmínky, aby mohlo jejich dítě vyrůstat v domácím prostředí a rodina nemusela přistoupit k ústavní péči. V rámci týdne rané péče chceme také veřejnosti  ukázat, že pomoc a podpora rodin s postiženými dětmi je velmi důležitá, nejen na společenské úrovni.

Slogan letošního ročníku „Krok za krokem. Provázíme rodiny už 25 let “ se snaží poukázat na to, že služba rané péče během čtvrtstoletí pomohla již desítkám rodin napříč republikou.

Kampaň osvětového charakteru proběhne v médiích, v rámci debat, akcí pro děti, dní otevřených dveří či on-line poradenství. Veřejnost se dozví mnoho informací o potřebách rodin dětí s postižením i o rané péči samotné. Některá střediska nabízí i zážitkové semináře, na kterých si účastníci vyzkouší, jaké je to nevidět a poznávat svět po hmatu či sluchu.

Ke spolupráci v rámci Týdne rané péče se přihlásilo již 24 pracovišť rané péče z různých regionů České republiky. „Spolupracujeme již tradičně nejen střediska rané péče mezi sebou, ale přidávají se k nám i dobrovolníci, studenti, sponzoři, významné osobnosti, herci a vědci. V minulosti se ke kampani přidala mateřská centra, porodnice, divadla, internetové servery, vydavatelství… To nás těší a je to dobrá zpráva rodinám: pokud se rozhodnou vychovávat dítě doma, nezůstanou bez pomoci…“ říká předsedkyně Společnosti pro ranou péči Mgr. Pavla Matyášová.

Týden rané péče podporuje mnoho významných osobností. V loňském roce to byl například  olympionik Vávra Hradilek, házenkář David Juříček, spisovatelka Alena Ježková, bývalá miss ČR Jitka Nováčková nebo profesor Jiří Štreit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…