Správa železnic a DB Netz vybraly dodavatele znaleckých činností pro projekt Krušnohorského tunelu

29.03.2021 12:39

Správa železnic a DB Netz AG dokončily další z plánovaných veřejných zakázek na zajištění projektové přípravy přeshraniční části nového železničního spojení Drážďany – Praha. V březnu uzavřely smlouvu se společností IMM Maidl & Maidl Beratende - Ingenieure GmbH & Co. KG na doprovodné plánovací znalecké činnosti při stavbě Krušnohorského tunelu.

 Správa železnic a DB Netz vybraly dodavatele znaleckých činností pro projekt Krušnohorského tunelu
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Smluvní dodavatel zpracuje zhodnocení rozsahu provedených průzkumů a analytických činností, tyto výstupy vyhodnotí a vytvoří doporučení pro návrh podzemního díla. Dále porovná výhodnost užití možných metod ražby, tj. typy razicích štítů nebo možnost konvenční ražby se stříkaným betonem pro jednotlivé části a varianty tunelu.

V průběhu realizace stavby dodavatel ověří soulad zastižených a předpokládaných charakteristik horninového prostředí, podle stavu upraví postup ražby a bude vypracovávat průběžná revizní stanoviska technologie ražby.

Stejně jako u dalších podobně zaměřených zakázek bude zajištěna nejen spolupráce se zahraničními experty se zkušenostmi z evropských tunelových staveb, ale také přímá účast odborníků znalých národních postupů v ČR z řad autorizovaných osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…