15. Lípa Musica nabídne i charitativní přesah

25.10.2016 11:02

15. ročník MHF Lípa Musica pomalu spěje ke svému závěru, jímž bude slavnostní vrchol s Českou filharmonií, Semjonem Byčkovem a fenomenálním klavírním duem sester Labéquových, kteří vystoupí 10. listopadu v Liberci. Na tento koncert zbývá už jen posledních pár kusů vstupenek, a to v libereckém předprodeji. Dříve než se však slavnostně brány jubilejního ročníku uzavřou, festival nabízí trojici koncertů, které všechny svým způsobem vybočují z klasické dramaturgické linie.

15. Lípa Musica nabídne i charitativní přesah
Foto: Lípa Musica
Popisek: Lípa Musica

Tím prvním z nich bude poslední říjnovou neděli benefiční koncert, jehož výtěžek bude věnován Nadačnímu fondu Ozvěna, který podporuje děti a mladistvé se sluchovým postižením. Benefice, který se uskuteční v saském Schirgiswalde, podpoří malou Elišku a její rodině pomůže s nákupem finančně nákladných sluchadel. 

Listopadová festivalová nabídka láká nejen na dlouho dopředu vyprodané poslední setkání s legendou Martou Kubišovou, ale také na tradiční koncert, na němž se představí ti nejlepší talenty českolipské Základní umělecké školy ve spolupráci s renomovaným hostem, jímž v letošním roce bude zpěvák Dan Bárta. Vstupenky na tento koncert jsou ještě v prodeji.

Benefice pro Elišku
Poslední říjnovou neděli se uzavře saská kapitola letošního ročníku festivalu. Podruhé se Lípa Musica vypraví do Schirgiswalde, kde v místním kostele Mariä Himmelfahrt vystoupí přední český hobojista Vilém Veverka za doprovodu Ensemble 18+ a provede výběr z barokních hobojových koncertů. Vstupné na tento koncert bude dobrovolné a výtěžek použije Nadační fond Ozvěna na podporu rodiny malé nedoslýchavé Elišky, které umožní nákup sluchadel. 

POMOZTE NÁM SLYŠET
neděle 30. října, 17.00 | Schirgiswalde, Mariä Himmelfahrt Kirche
Vilém Veverka – hoboj & Ensemble 18+
Vivaldi | Marcello | Bach | Telemann
benefiční koncert pro Nadační fond Ozvěna
vstupné dobrovolné


Podpořme Elišku!
Eliška se narodila v roce 2008, jako první dítě do rodiny. Teprve ve dvou letech si rodiče začali všímat, že jejich dcerka nereaguje na zvuky a začali hledat příčinu. Výsledkem vyšetření byla oboustranná těžká nedoslýchavost. Téměř ve třech letech dostala Eliška svá nová sluchadla. Začal nový svět objevování zvuků, pomalý rozvoj řeči, Eliška vše zvládla na jedničku. Dnes je Eliška osmiletá slečna, která navštěvuje s pomocí asistenta základní školu a je moc šikovná. Eliška ráda jezdí v létě na kole, koloběžce a nebo jen s bráškou a maminkou na hřiště. V zimě ráda lyžuje, bruslí a sáňkuje. Rodiče se na Nadační fond Ozvěna obrátili  s prosbou o finanční pomoc. Čeká je pořízení nových sluchadel pro Elišku. Sluchadla jsou velmi nákladná na pořízení. Cena obou je bezmála 50 tisíc korun. Nadační fond Ozvěna, se rozhodl pomoci Elišce a jejím rodičům. Výtěžek z benefičního koncertu v německém Schirgiswalde, půjde právě za Eliškou.

Přijďte prosím, společně s námi pomoci slyšet další malé slečně.
Pavla Prokešová, ředitelka Nadačního fondu Ozvěna 



Nadační fond Ozvěna vznikl za účelem podpory dětí a mladistvých s trvalou ztrátou sluchu. Naším posláním je umožnit těmto dětem integraci do společnosti, vzdělávání, rovnocennou šanci se účastnit společenských, sportovních i volnočasových aktivit a především podpořit jejich samostatnost v budoucím životě.Naším cílem je získávání prostředků prostřednictvím grantových projektů, darů od partnerů, sponzorů či pořádáním benefičních akcí zaměřených na pomoc konkrétním dětem. V současné době se Nadační fond Ozvěna soustředí právě na přípravu a realizaci takových projektů, které mu pomohou co nejdříve začít plnit účel a cíl, pro který byl založen. Věříme, že "ozvěnou" naší práce bude smysluplná a především konkrétní pomoc dětem, které si překážky ve svém životě nevystavěly samy. Více informací o činnosti Nadačního fondu Ozvěna i možnostech, jak jej podpořit, najdete na www.ozvena.org.

Na tento koncert vypravujeme festivalový autobus z České Lípy a Nového Boru. Více informací na www.lipamusica.cz.

Dan Bárta zazpívá s nejlepšími žáky ZUŠ Česká Lípa

MHF Lípa Musica v loňském roce s úspěchem připravila koncert, na němž se na festivalovém pódiu měli možnost představit ty největší hudební naděje z českolipské Základní umělecké školy včetně již populární Jazzové farmy, a to ve spolupráci s renomovaným klavíristou Petrem Maláskem. V letošním roce tento projekt festival opět zařazuje do svého programu a pro spolupráci si tentokrát přizval zpěváka Dana Bártu. Koncert se uskuteční v úterý 8. listopadu v Jiráskově divadle v České Lípě. Vstupenky jsou k dostání on-line na www.lipamusica.cz nebo ve festivalové pokladně, která bude otevřena ještě ve dnech 31. 10., 1. 11., 2. 11. a 7. 11. 

MÁ TO SMYSL!
úterý 8. listopadu, 19.00 | Česká Lípa, Jiráskovo divadlo
Společně na pódiu aneb přehlídka žáků ZUŠ Česká Lípa
Dan Bárta jako host
cena vstupenky: 150,- Kč

Vstupenky:

Vstupenky na koncert v Jablonci nad Nisou jsou k dostání online na webu festivalu www.lipamusica.cz, v českolipské festivalové kanceláři, vybraných koncertních místech a také v síti Colosseum Ticket společnosti Perfect system.

Vstupenky na koncerty můžete zakoupit také na těchto místech:

- Liberec, Dům kultury, Soukenné nám. 613 - jen na koncert v Liberci

Předprodej v České Lípě (Klášterní 464/11) v říjnu probíhá každý všední den od 15 do 18 hodin s výjimkou pátku. V listopadu bude pokladna otevřena pouze ve dnech 1. 11., 2. 11. a 7. 11. Zbylé vstupenky budou k dispozici na večerní pokladně přímo před koncerty.

Slevy:

studenti a senioři nad 60 let: 15 % děti do 15 let (s výjimkou koncertu Lípa Musica dětem), držitelé průkazu ZTP a ZTP/P: 50 % členové Klubu přátel MHF Lípa Musica: 5, 10, 15 % dle typu věrnostní karty

Partneři festivalu:

15. ročník MHF Lípa Musica pořádá pod záštitou Mgr. Daniela Hermana, ministra kultury ČR, J. E. Dr. Arndta Freiherr Freytaga von Loringhoven, německého velvyslance v ČR, Dr. Evy-Marie Stange, saské státní ministryně pro vědu a umění, Mons. Jana Baxanta, biskupa litoměřického, Martina Půty, hejtmana Libereckého kraje, Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, 3 Mgr. Romany Žatecké, starostky Města Česká Lípa, Tibora Batthyányho, primátora Statutárního města Liberec a Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 ARBOR - spolek pro duchovní kulturu. MHF Lípa Musica je členem České asociace festivalů.

Festival se koná díky laskavé podpoře Ministerstva kultury ČR, Česko-německého fondu budoucnosti, Libereckého kraje, města Česká Lípa, Ústeckého kraje, Nadačního fondu Bohemia Heritage Fund, Státního fondu kultury a státního podniku Lesy ČR.

Hlavním partnerem festivalu je Pivovar Cvikov a společnost Ještědská stavební společnost. Oficiálními partnery jsou společnosti BMW CarTec Liberec a hotel Berg. Partnerskými městy a obcemi jsou Nový Bor, Děčín, Doksy, Kamenický Šenov, Grossschönau, Stráž pod Ralskem, Zittau, Filipov u Rumburku, Jezvé, Litoměřice, Mimoň a Prysk.

Hlavními mediálními partnery festivalu jsou ČRo Vltava, MF Dnes a televize RTM+. Mediálními partnery festivalu jsou Prager Zeitung, i-noviny.cz, magazín Lípa, OperaPLUS, Xantypa, parlamentnilisty.cz, scena.cz, Acta Medicinae, Harmonie, rádio PROGLAS, Regionální televize.cz a kina Crystal a Sněžník.

Více informací o partnerech najdete na http://lipamusica.cz/cs/festival-podporili. Všem partnerům děkujeme za laskavou podporu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…