ČRo: Monstrkoncert Kmochova Kolína živě na ČRo Region

09.06.2012 19:02

Město Kolín žije v těchto dnech 49. ročníkem tradičního mezinárodního festivalu dechových hudeb Kmochův Kolín. Závěrečný nedělní Monstrkoncert nabídne svým posluchačům v přímém přenosu Český rozhlas Region.

ČRo: Monstrkoncert Kmochova Kolína živě na ČRo Region
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Ve znamení Františka Kmocha, na jehož počest je tento hudební festival pořádaný, bude na Regionu celé nedělní odpoledne. Po 13. hodině připomene osobnost zásmuckého rodáka dokument Kolínský muzikant, úderem 14. hodiny začne přímý přenos Monstrkoncertu.  

Autor dokumentu Kolínský muzikant Jan Zítka se vydá po stopách Františka Kmocha do Kolína, kde známý kapelník působil. Přiblíží příběh muže, který čtyřicet let vedl nejslavnější český dechový orchestr své doby. Sám z amatérských muzikantů sestavil kapelu a předčil s ní i leckteré profesionály. Z jeho písniček se staly hity nejen v Evropě.  

V průběhu přímého přenosu Monstrkoncertu 49. ročníku Kmochova Kolína si budou moci posluchači společně s Patrikem Rozehnalem, který je vysíláním z Kolína provede, vychutnat dvě hodiny plné známých skladeb v podání dechových orchestrů, a to včetně tradičního vyvrcholení v podobě čtyř známých pochodů z autorské dílny Františka Kmocha – Muziky, muziky, Jara mládí, Zlatá Praha a Kolíne, Kolíne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…