ArcelorMittal: 96 tisíc od ArcelorMittal Ostrava putuje seniorům

05.10.2012 15:25

Generální ředitel ArcelorMittal Ostrava Tapas Rajderkar předal šek na 96 tisíc korun zástupcům Charity Kopřivnice.

ArcelorMittal: 96 tisíc od ArcelorMittal Ostrava putuje seniorům
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

O tom, kolik peněz získá Charita na svůj projekt „Cesta k životu – kompenzační pomůcky bez bariér“, rozhodli návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně svým tanečním výkonem. Ostravská huť ve svém veletržním stánku totiž připravila zvláštní stanoviště Tanec pro život, kde mohli kolemjdoucí podobně jako na hudebním festivalu Colours of Ostrava vytančit na speciálních tanečních podložkách peníze pro dobrou věc.

Cílem charitativního projektu je zlepšení kvality života seniorů a jejich větší zapojení do běžného života prostřednictvím různých druhů kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, které zlepší jejich mobilitu. Charita Kopřivnice tyto pomůcky nakoupí a bude je zdarma představovat a půjčovat seniorům a rodinám, ve kterých senioři žijí. „Během své práce se setkáváme s mnoha lidmi, kteří mají nějaké pohybové omezení, a přitom oni sami, ani jejich rodiny vůbec netuší, že existuje celá řada pomůcek, které jim mohou v tomto ohledu usnadnit a zlepšit život,“ říká Barbora Žlebková z kopřivnické Charity.

Tanec pro život ve stánku ArcelorMittal na brněnském výstavišti navštívilo 2 793 lidí, kteří pro Charitu Kopřivnice vytančili na speciálních tanečních podložkách celkem 96 018 korun. Touto částkou ArcelorMittal Ostrava pomůže přibližně 130 seniorům ve spádové oblasti Charity Kopřivnice. „Víme, že takovéto pomůcky nebývají levným zbožím, proto jsme se rozhodli pomoci Charitě Kopřivnice v realizaci jejich programu na zlepšení života seniorů v našem regionu,“ sdělil při předávání šeku Rajderkar.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti jsou 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. Zaměstnává 4120 lidí, dohromady s dceřinými společnostmi má více než 8 tisíc zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2011 činila 32 796 korun. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…