LOM PRAHA: Ukončení 2. etapy modernizace vrtulníků Mi-171Š

09.10.2012 13:13

LOM PRAHA s.p. dokončil druhou etapu modernizace tří vrtulníků Mi-171Š. Spojené státy americké na ni přispěly dvěma miliony dolarů.

LOM PRAHA: Ukončení 2. etapy modernizace vrtulníků Mi-171Š
Foto: Hans Štembera
Popisek: A let vrtulníku Mi-171

Slavnostní ukončení druhé fáze projektu proběhlo 25.9.2012 na 24. základně dopravního letectva v Praze Kbelech za účasti generálního sekretáře Ministerstva obrany Jana Vylity, velvyslance USA v České republice Normana Eisena, zástupce náčelníka Generálního štábu, brigádního generála Bohuslava Dvořáka, zástupců americké firmy SESi a ředitele LOM PRAHA Romana Planičky.

Cílem této modernizace je rozšíření možnosti využívání vrtulníků k letecké přepravě a na podporu pozemních a speciálních sil v noci a za zhoršených meteorologických podmínek. Nejdůležitějšími částmi modernizace jsou instalace systému FLIR a meteorologického radaru. Dalším vybavením je radiovýškoměr s číslicovým zobrazením a rozšíření systému interkomu o další plnohodnotná přípojná místa. Součástí modernizace je také výměna původní balistické ochrany tvořené ocelovými pláty za novou balistickou ochranu z lehkých kompozitových materiálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…