ArcelorMittal: Děti v mateřské škole v Ostravě-Hrabůvce mají novou zahradu

18.10.2012 18:50

Zástupci ostravské huti ArcelorMittal Ostrava se včera zúčastnili slavnostního otevření nové zahrady v Mateřské škole mjr. Nováka v Ostravě-Hrabůvce. Huť na novou zahradu přispěla více než 400 tisíc korun, a uhradila tak více než polovinu celkové výše investice. Zbývajících 300 tisíc Kč zaplatil městský obvod Ostrava-Jih z vlastních zdrojů.

ArcelorMittal: Děti v mateřské škole v Ostravě-Hrabůvce mají novou zahradu
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Ze zahrady se nejprve odstranilo stávající hřiště, které nevyhovovalo normám EU a současným hygienickým požadavkům. Poté byla zahájena stavba nových herních prvků a mobiliáře pro děti. Zahrada je nyní vybavena novými herními sestavami ve tvaru lodi, vláčku, kolotoče, domečku a věže, houpadly ve tvaru medvěda, koně, ryby a auta. Nechybějí lavičky, tabule pro venkovní výuku, basketbalový koš, balanční lávka a odpadkové koše.

„Děti i pedagogové jsou z nové zahrady nadšení,“ řekla Miroslava Havrincová, zástupkyně ředitele pro předškolní vzdělávání. Zahrada bude sloužit v dopoledních hodinách mateřské škole, odpoledne pak široké veřejnosti. Otevřena bude celoročně v závislosti na klimatických podmínkách, denní provoz bude ukončen v pracovní dny v 17 hodin.

Mateřská škola Mjr. Nováka je odloučeným pracovištěm ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce. Zahradu využije jak 120 dětí z mateřské školky, tak děti bydlící na nedalekém sídlišti, kde doposud chybělo bezpečné místo pro hry menších dětí. Zahrada je i příjemným místem pro odpočinek rodičů a prarodičů dětí. Celkové náklady na stavbu činily 728 623Kč včetně DPH.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti jsou 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. Zaměstnává 4120 lidí, dohromady s dceřinými společnostmi má více než 8 tisíc zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2011 činila 32 796 korun. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…