Český rozhlas spouští internetové vysílání pohádek Rádia Junior

03.11.2012 8:55

Dnešním dnem spouští Český rozhlas internetové vysílání Rádia Junior. Webové rádio zprostředkuje dětem, dospělým i učitelům bohatou nabídku rozhlasového archivu. Na programu jsou pravidelné pohádky, básničky, říkadla i veselé písničky.

Český rozhlas spouští internetové vysílání pohádek Rádia Junior
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Stream „Rádio Junior“ na adrese www.radiojunior.cz vysílá každý všední den od 6.30 do 21 hodin, o víkendu se začátek posouvá až na osmou hodinu ranní.

Ranním vysíláním provází víla Budínka, která dětem pomůže se vstáváním. Během dne budou alternovat nejrůznější pohádky, hry a četba pro mládež i moderované bloky. Každý všední den a v sobotu se v 19 hodin stream přepne na vysílací blok na Dvojce Českého rozhlasu.  

Rádio Junior přichází v rámci nového streamu také s původní tvorbou zaměřenou na různé věkové kategorie dětí. Během listopadu představí víla Budínka své Notováníčko – písničky pro děti trochu jinak, Zora Jandová – vedoucí Tvůrčí skupiny pro děti a mládež - uvede novinku Desetiminutovka aneb Čím omráčíte učitele: „Název vystihuje všechno. Chceme přes různé překvapující zajímavosti dovést děti k opravdovému zájmu o daný problém nebo téma, respektive rozšířit jejich obecné znalosti.“ Moderátoři Tomáš Vacek a Jiří Kohout pomůžou jako poškoláci Venda a Fráňa zvládnout např. nástrahy pravopisu nebo vymyslet jednoduché mnemotechnické pomůcky pro snadnější učení.  

Původní stream Rádio Junior Mini změnil název na „Rádio Junior Písničky“. Vysílá pro nejmenší děti a rodiče jim ho mohou pustit z Webíku. Nabízí nepřeberné množství původní české hudební tvorby pro děti: lidové písničky, písničky z pohádek a další.

Webová adresa www.radiojunior.cz vede na rozcestník, ze kterého se děti prokliknou na Webík (pro mladší děti) anebo do Rádia Junior, který už je určen těm starším a přináší obsah z vysílání, seriály a soutěže.

Povědomí o značce Rádio Junior by měla zvýšit také právě začínající komunikační kampaň.

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…