ArcelorMittal: Ostravští hutníci darovali 200 litrů krve

16.11.2012 21:18

Zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava a jejích dceřiných společností se už počtvrté zapojili do akce „100 minut pro život“. V průběhu akce darovalo 419 zaměstnanců bezplatně téměř 200 litrů krve. 100 minut pro život pořádá huť každoročně ve spolupráci s Krevním centrem v Ostravě – Porubě a podporuje tak své zaměstnance ve snaze přispívat k záchraně lidského života.

ArcelorMittal: Ostravští hutníci darovali 200 litrů krve
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Zaměstnanců ostravského ArcelorMittalu si velice vážíme, protože chodí darovat krev opakovaně a během celého roku. Díky tomu je možné ArcelorMittal označit za firmu s největším počtem dárců krve na Ostravsku,“ říká Naděžda Kalužová z Krevního centra Fakultní nemocnice Ostrava. Název akce „100 minut pro život“ je odvozený od délky trvání pobytu v Krevním centru. Bezplatné darování krve od vyplnění dotazníku až po samotný odběr a odpočinek totiž trvá přibližně 100 minut.

Letošního ročníku se zúčastnil i indický zaměstnanec ArcelorMittal Ostrava Santosh Pandey, vedoucí koordinace obchodních aktivit, který daroval krev vůbec poprvé. „Hlavním impulzem k účasti na akci 100 minut pro život bylo to, že můžu pomoci zachránit někomu život. Po odběru jsem se cítil neskutečně šťastný, a nebylo to jen proto, že to vůbec nebolelo,“ popisoval s úsměvem svůj zážitek Pandey.

Bezpříspěvkové dárcovství krve má v ostravské hutní společnosti už dlouholetou tradici. 700 zaměstnanců daruje krev pravidelně. 654 z nich je držitelem prestižního ocenění zlaté Jánského plakety, kterou dostávají dárci mající na svém kontě více než 40 bezpříspěvkových odběrů, a 63 zaměstnanci získali nejvyšší ocenění – Zlatý kříž Českého červeného kříže 1. třídy, který se uděluje za 160 bezpříspěvkových odběrů. Největším rekordmanem v huti je Petr Kelner, který dosud absolvoval 453 odběrů.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. Zaměstnává 4120 lidí, dohromady s dceřinými společnostmi má více než 8 tisíc zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2011 činila 32 796 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…