Nový Ford B-MAX zvítězil v anketě AUTOBEST 2013

15.01.2013 10:00

Porota patnácti předních motoristických novinářů ze zemí střední a východní Evropy označila B-MAX za „cool“, motor 1.0 EcoBoost za „neuvěřitelný“ a kvalitu vozu za „působivou“.

Nový Ford B-MAX zvítězil v anketě AUTOBEST 2013
Foto: red
Popisek: Ford

Nový B-MAX je první Ford, který tuto anketu vyhrál; se ziskem 830 bodů předběhl Škodu Rapid (736 bodů) i Peugeot 301 (662 bodů)

 Nový Ford B-MAX zvítězil v anketě AUTOBEST 2013, jíž se účastní přední motorističtí novináři z patnácti zemí střední a východní Evropy.

Porota označila nový Ford B-MAX za „cool“ a vyzdvihla jeho „neuvěřitelný“ motor 1.0 EcoBoost, „působivou“ kvalitu a důmyslné řešení systému otevírání dveří Ford Easy Access. B?MAX je první model značky Ford, který anketu AUTOBEST vyhrál.

„B-MAX je brilantní, inteligentní nový vůz,“ řekl Ilia Seliktar, prezident AUTOBEST. „Je to první auto, které má namísto klasických B-sloupků dva středové sloupky integrované přímo ve dveřích. Toto ocenění ukazuje evropským zákazníkům, že automobil může představovat výhodnou koupi a zároveň být cool.“

Porotci z Bulharska, Bývalé jugoslávské republiky Makedonie, České republiky, Chorvatska, Kypru, Maďarska, Polska, Rumunska, Ruska, Řecka, Srbska, Slovenska, Slovinska, Turecka a Ukrajiny hodnotili zúčastněné automobily podle třinácti různých kritérií od prodejní ceny přes spotřebu paliva až po design. Nový B-MAX získal 830 bodů a zařadil se tak před Škodu Rapid (736 bodů) i Peugeot 301 (662 bodů). Sedm porotců z patnácti označilo nový kompaktní model Fordu za celkového vítěze.

„Nový B-MAX vskutku změnil očekávání zákazníků v segmentu kompaktních vozů,“ řekla Barb Samardzich, viceprezidentka Ford of Europe pro vývoj produktů. „Toto prestižní ocenění je svědectvím o průlomové práci vývojových týmů Fordu, ale také o vynikající kvalitě dosahované naším novým montážním závodem v Rumunsku.“

Ford B-MAX s motorem 1.0 EcoBoost 88 kW se pyšní nejnižší spotřebou paliva a emisemi CO2 ze všech přímo srovnatelných automobilů – 4,9 l/100 km, respektive 114 g/km. B-MAX je ale k dispozici také se vznětovými motory Duratorq TDCi o objemu 1,5 a 1,6 l. I ty patří k nejúspornějším ve třídě. Jednotka 1.6 TDCi 70 kW má kombinovanou spotřebu 4,0 l/100 km, čemuž odpovídají emise CO2 104 g/km.

Systém otevírání dveří Ford Easy Access poskytuje bezkonkurenční přístup do prostoru pro cestující. Přední dveře jsou zavěšené obvyklým způsobem vpředu, zatímco zadní dveře jsou posuvné a obsahují integrované středové sloupky. B-MAX zároveň nabízí širší možnosti konektivity než kterýkoli jiný model stejné třídy. Má systém SYNC s hlasovým ovládáním a funkcí automatického tísňového volání, která v případě dopravní nehody zprostředkuje posádce vozu spojení s pracovištěm záchranného systému.

V září letošního roku získal nový B-MAX od čtenářů německého časopisu Auto Motor und Sport cenu Autonis jako „Nejkrásnější minivan roku 2012“. Od nezávislé organizace Euro NCAP pak obdržel maximální pětihvězdičkové hodnocení za své bezpečnostní vlastnosti. V České republice je jedním z finalistů soutěže Auto roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…