ČEZ: Východočeské malé vodní elektrárny vyrobily loni 64 milionů kWh

02.02.2013 9:30

Více než 238 milionů kWh loni dodaly do sítě vodní elektrárny provozované společností ČEZ Obnovitelné zdroje. Z toho téměř třetinu dodané elektřiny pokryly malé vodní elektrárny ve východních Čechách, jejichž celková výroba dosáhla 64 milionů kWh.

ČEZ: Východočeské malé vodní elektrárny vyrobily loni 64 milionů kWh
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Celkem 238 milionů kWh elektřiny dodaly v roce 2012 do sítě vodní elektrárny provozované společností ČEZ Obnovitelné zdroje. Jde o druhý nejlepší výsledek za posledních 5 let. Vyšší byla pouze produkce v roce 2010, který se vyznačoval mimořádně příznivými klimatickými podmínkami. „Jde o důsledek příznivých přírodních podmínek a současně o zřetelný úspěch programu modernizace a zvyšování účinnosti výrobních zdrojů, které naše společnost realizovala v uplynulých letech,“ řekl Oldřich Kožušník, generální ředitel ČEZ Obnovitelné zdroje.

Portfolio zdrojů provozovaných ČEZ Obnovitelné zdroje tvoří převážně malé vodní elektrárny ve východních, středních a západních Čechách a na jižní Moravě. V regionu východních Čech společnost provozuje osm elektráren, využívajících vodu k výrobě elektrické energie – Hradec Králové, Pardubice, Pastviny, Les Království, Práčov, Předměřice, Přelouč a Spálov. Jejich celková loňská výroba 64 milionů kWh, by pokryla celoroční spotřebu více než 18 tisíc domácností. Z uvedených osmi východočeských elektráren byla nejúspěšnější malá vodní elektrárna Práčov s výrobou 11,5 milionů kWh. „V uplynulých letech zde byly v tomto regionu rekonstruovány například elektrárny v Předměřicích, Přelouči nebo Pardubicích,“ dodává Oldřich Kožušník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…