Skupina Baumer otevře v Brně výzkumně vývojové centrum

26.02.2013 15:39

V březnu tohoto roku plánuje švýcarský výrobce průmyslových snímačů skupina Baumer otevřít v Brně nové výzkumně vývojové centrum. V příštích třech letech zde nabídne práci až 30 softwarovým a testovacím inženýrům. Investici pomohla zprostředkovat agentura CzechInvest.

Skupina Baumer otevře v Brně výzkumně vývojové centrum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Česká republika bude i do budoucna konkurenceschopná, pokud bude přitažlivá pro investiční projekty s vysokou přidanou hodnotou. Přesně o tom jsou podobné investice,“ zdůrazňuje ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba. „Každý takový projekt je signálem pro další potenciální investory, že Česko není pouze o montovnách, ale také o výzkumu, vývoji a inovacích,“ doplňuje.

„Společnosti Baumer, která v České republice realizuje svou první investici, pomáhali naši projektoví manažeři s výběrem vhodné lokality,“ říká Petr Očko, ředitel sekce fondů EU Ministerstva průmyslu a obchodu, který je zároveň pověřený řízením agentury CzechInvest a dodává: „Jihomoravský kraj co do počtu investic zprostředkovaných agenturou CzechInvest a přislíbených pracovních míst dlouhodobě mezi regiony vede,“ dodává.

Podle vedení firmy Baumer bude nové výzkumně vývojové centrum v Brně v budoucnosti hrát klíčovou roli při implementaci vysoce inovativních a kvalitních standardů společnosti. „Výzkum a vývoj jsou základním kamenem naší firemní strategie. Nová pobočka v České republice rozšíří spolu s našimi stávajícími kompetenčními centry mezinárodní síť v této oblasti,“ říká Martin Neumeister, vedoucí výzkumně vývojového centra Baumer v Brně. „Rozhodnutí umístit nové centrum do Brna padlo po komplexní analýze. V jeho prospěch mluvila především úroveň zdejšího podnikatelského prostředí, napojení na zdejší univerzitu a také vhodná poloha,“ vysvětluje.

Aktuálně společnost Baumer hledá do svého týmu testovací a softwarové inženýry. V první polovině roku 2013 plánuje obsadit kolem 10 pracovních míst, v následujících 3 letech dalších 20 až 30. Kromě odpovídající úrovně vzdělání, potřebné praxe a základních odborných zkušeností požaduje firma po uchazečích také plynnou angličtinu, případně němčinu. Zaměstnanci budou totiž úzce spolupracovat s výzkumně vývojovým centrem ve švýcarském Frauenfeldu.

Skupina Baumer patří k předním světovým výrobcům průmyslových snímačů. Tato rodinná firma je na trhu už 60 let a v 38 pobočkách v 18 zemích světa nyní zaměstnává 2 500 pracovníků. Sídlí ve městě Frauenfeld ve švýcarském kantonu Thurgau.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…